naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Museum ontvangt inkijkexemplaar 'Between the Sea & the Sky'
De 'covergirls' van het boek, Tess, Maaike, Kim, en, Marieke Zeeman met twee bestuursleden van het Marker Museum
 
Met toeters en trommels zette het 'Juliana' orkest afgelopen zaterdag (letterlijk) de toon op het Museumplein in Amsterdam. Vanuit alle windstreken van Nederland kwamen mensen in traditionele klederdracht en streekdracht bijeen voor een historische groepsfoto en de lancering van het nieuwe koffietafel boek van kunstenaar Jimmy Nelson: 'Between the Sea & the Sky'. De prachtige foto's laten een frisse wind door ons cultureel erfgoed waaien en geeft de schoonheid van de Nederlandse klederdrachten weer. Het geeft een blik op de toekomst.
 
Aan alle twintig Nederlandse gemeenschappen die in het boek te bewonderen zijn, zijn er op het Museumplein twee exemplaren geschonken. Zo ook aan ons mooie Marken. Vanmiddag zijn Maaike Kes, Kim de Jong, Marieke Zeeman en Tess Zondervan op pad gegaan om het resultaat "terug te geven" aan de gemeenschap.
 
En van de boeken werd geschonken aan het Marker Museum. Het werd met enthousiasme in ontvangst genomen door Sijtje Kes en Trijntje Stoker. Zij zullen het een prominent plekje in het museum geven, waar de Marker gemeenschap het kosteloos kan komen bewonderen. Mocht u daarnaast ook de tentoonstelling in het museum willen bekijken, dan moeten niet-leden uiteraard even een kaartje kopen.
 
In de wintermaanden zal het boek een ander thuis krijgen, namelijk basisschool 'De Rietlanden'. Met het oog op de toekomst en het inspireren van de jonge generaties zal 'Between the Sea & the Sky' van eind oktober tot eind maart in de gemeenschapsruimte op school te vinden zijn. Kinderen, ouders, grootouders, overblijfouders en wie dan ook kunnen zich hier laten meeslepen door de prachtige foto's van de Nederlandse klederdrachten.
(Tekst: Tess Zondervan)
 
Mocht u graag uw eigen exemplaar van 'Between the Sea & the Sky' willen aanschaffen, dan kunt u deze bestellen via:
https://www.jimmynelson.com/product/between-the-sea-and-the-sky/
 

Bron: PepProductions, zondag 18 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina