Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Enkhuizen (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2022-2023, zaterdag 17 september 2022, uitslag 1-1
Vandaag de laatste bekerwedstrijd waarin voor Marken alleen het sportieve resultaat nog op het spel stond thuis tegen zondag tweede klasser SV Enkhuizen. Tijs Klaver ontbrak bij de wedstrijd selectie en die werd vervangen door Job Pereboom. De jonge Viggo Teerhuis startte wederom in de basis op de rechtshalf positie en Melvin Uithuisje nam zijn vertrouwde plaats in als rechtsback. Arno Boes werd voldoende hersteld geacht om te starten op de linksbuiten plaats.

De wedstrijd was nog amper een beetje op gang toen in de 6de minuut de 1-0 al op het scorebord werd gezet. Een steekpasje op Bart Schipper werd diagonaal vrij voor de keeper in de verre hoek geschoten. Een minuut of vijf later hield keeper Wesley Uithuisje Marken met een uitstekende redding op een schot van dichtbij in de wedstrijd. Na een kwartiertje spelen kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd volledig vrijstaand doorgekopt in de verre hoek 1-1. De wedstrijd ging verder redelijk gelijk op zonder dat er kansen of mogelijkheden werden gecreëerd. Halverwege het eerste bedrijf had SV Enkhuizen iets meer het overwicht en zette Marken ligt onder druk, in de slotfase draaide dat om in het voordeel van de thuisploeg. Behoudens een afstandsschot van de gasten die net over/naast ging waren er voor beide ploegen geen mogelijkheden te noteren en kreeg elke ploeg 1 corner.

Marken begon ongewijzigd aan de tweede helft en binnen 5 minuten spelen een grote mogelijkheid om wederom snel op voorsprong te komen. Helaas ging het schot van Arno Boes recht op de keeper af. Kort daarna ging Enkhuizen alleen op de keeper van Marken af maar die was weer niet te passeren. Tien minuten na de thee bracht de technische staf van Marken een dubbele wissel in het veld. Job Pereboom en Viggo Teerhuis werden vervangen Ricardo Zeeman en Guido Boes.  In de 65ste minuut kon Kevin Giele niet verder wegens een blessure geval en werd vervangen Niels van Veen. In de laatste 20 minuten van deze niet al te beste wedstrijd, mede door de slechte weersomstandigheden, kregen beide ploegen een aantal goede mogelijkheden de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Na 9 minuten extra tijd, veel blessure gevallen, floot scheidsrechter R. Wassink voor het einde van de laatste bekerwedstrijd en kan Marken zich opmaken voor de competitie.

Het zal nog een hele klus worden om in de tweede klasse te blijven. In de poule van Marken, 13 ploegen, degraderen de onderste twee direct en de volgende drie van onderen spelen nacompetitie.

Zaterdag 24 september start competitie met de thuiswedstrijd tegen DVVA aanvang 14.30 uur

Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Een vrije trap van Cas Bierhaalder, die door verdediger Roan Groot werd binnen gekopt, 1-1