naar Marker Nieuws indexpagina
Staking streekvervoer aangekondigd op vrijdag 16 september
 Vakbond FNV heeft een landelijke staking aangekondigd op vrijdag 16 september.
 
Vakbond FNV heeft een landelijke staking aangekondigd in het streekvervoer, op vrijdag 16 september aanstaande. Hou er rekening mee dat er dan mogelijk minder bussen rijden dan anders.
 
Vorige week werd er ook gestaakt, steeds op een andere plek. Op woensdag 7 september was het streekvervoer in Noord-Holland aan de beurt. Een deel van de bussen van EBS in Waterland reed toen niet. Voor 16 september is er een landelijke actie aangekondigd. We betreuren het dat reizigers de dupe waren en worden van deze acties.
 
Wat zijn de gevolgen van deze staking?
Naar verwachting rijden er op 16 september (veel) minder bussen dan normaal. Op dit moment kunnen we de gevolgen voor de dienstregeling nog niet inschatten. We adviseren je daarom om op vrijdag 16 september te kiezen voor ander vervoer, of zo mogelijk thuis te werken. Hou er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen.

Op de stakingsdag vind je actuele informatie op de EBS website, op de digitale borden op haltes en in de reisplanners (zoals 9292).
 
Goed om te weten:
  De Buurtbus rijdt volgens de gewone dienstregeling.
  Het gaat  om een staking in het streekvervoer. Het stadsvervoer (zoals GVB, HTM en RET) en het treinvervoer van NS vallen buiten deze staking.

Bron: EBS, dinsdag 13 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina