naar Marker Nieuws indexpagina
SMJ viert vijftigste verjaardag met reünie bestuursleden
Jan Piet van Altena vertelde een aantal anekdotes uit de begin jaren
De Stichting Marker Jongeren, kortweg SMJ, bestond afgelopen vrijdag, 9 september, vijftig jaar. Op zaterdag 9 september 1972 werd de notariële akte officieel gepasseerd. De verjaardag werd met het huidige en vele ex-bestuursleden gevierd in jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’.
 
Het eerste bestuur
Het eerste bestuur van de SMJ bestond uit: voorzitter Hein Cornelis Zeeman, secretaris Cees de Groot, penningmeester Sijmon Zondervan, vice-voorzitter Pieter Zeeman, Luutje Schipper, Jan Piet van Altena, Klaas Visser, Dirk van Altena en Cees van Altena. Van deze bestuursleden van het eerste uur waren er ook een aantal aanwezig.
 
Jubileumfeest
Zaterdag 11 juni jongstleden werd het jubileum reeds gevierd met de Marker bevolking op het ijsbaanterrein aan het Zereiderpad. Met muzikale optredens van Monique Smit, Kees Plat & Sonja Onderstal, Cees Kwakman en De Jongens van Je Weet Wel. Van eigen Marker bodem waren er optredens van PopKidzz, FourS en Postman & the Ramblers.
 
Sprekers
Tijdens het verjaardagsfeestje waren er ook wat sprekers. De eerste was de huidige voorzitter van de SMJ, Kelvin Molenaar. Hij heette iedereen welkom en bedankte de aanwezigen alvast voor hun komst naar de Zonnewijzer. De tweede spreker was een bestuurslid van het eerste uur, Jan Piet van Altena. Hij vertelde een aantal anekdotes uit de begin jaren. “Stijldansen om de paal, Veronica voetbal wedstrijd waarbij warme maaltijden werden opgewarmd in de bakkersoven van Klaas Stoker aan de Kets en de viscompetitie zijn activiteiten uit de beginjaren. Maar ook een horror film, die buiten op het pleintje voor het jeugdgebouw werd vertoond en waarbij een hekje in de buurt, veel consternatie opleverde. Het hekje bewoog tijdens film door de wind, maar de jeugd dacht dat het ‘echt’ horror was. Later werden dit soort films binnen vertoond”, aldus Van Altena.
 
Een geslaagde reünie, wat bij zestig jaar Stichting Marker Jongeren navolging verdiend.
Jubileum petit fourtjes Sanne Peereboom met de jubileum petit fourtjes
Kelvin Molenaar Jan Piet van Altena
  Twee ex voorzitters, Eddy Schipper (links) en Freek Schouten
1972    2022

Bron: PepProductions, zondag 11 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina