naar Marker Nieuws indexpagina
Werkzaamheden brug N247 Broek in Waterland
Van zondag 18 september 06:00 uur t/m maandag 19 september 05:00 uur
Op zondag 18 september van 6:00 t/m maandagochtend 19 september 5:00 wordt er door Provincie Noord-Holland onderhoud aan het brugdek uitgevoerd.
 
De laag op het brugdek is versleten waardoor er een langere remweg kan ontstaan. Om de weg de komende jaren veilig te houden wordt er een nieuwe slijtlaag aangebracht.
 
Afsluiting N247
De werkzaamheden wordt binnen 24 uur uitgevoerd om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. Voor de werkzaamheden zijn echter machines nodig. De N247 is afgesloten voor verkeer tussen de Broekermeerdijk en de Jaagweg. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N244, A7 en N235.
 
Nood- en hulpdiensten
Tijdens de werkzaamheden houden (brom-)fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten doorgang over de brug. Het werkvak ziet er globaal als volgt uit:
 
Openbaar Vervoer
De busverbinding tussen Amsterdam-Noord en Volendam-Hoorn/Monnickendam/Marken kan niet over de brug rijden. Bussen rijden tijdens de werkzaamheden om via Purmerend. Inwoners van Broek in Waterland die naar Monnickendam, Edam, Volendam of Hoorn willen kunnen van de normale halte gebruik maken. Voor inwoners van Broek in Waterland die naar Amsterdam willen reizen is een tijdelijke bushalte ingericht bij de brandweerkazerne aan de Eilandweg. Deze is via de voetgangerstunnel bereikbaar.
 

Vragen
Als u vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 of per mail via: servicepunt@noord-holland.nl.
     

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 9 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina