naar Marker Nieuws indexpagina
Staking FNV-buschauffeurs Noord-Holland
Door de staking rijden er op woensdag 7 september (veel) minder bussen
Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op vrijdag 16 september wil FNV landelijk staken. Een week eerder wordt steeds op een andere plek gestaakt. Op woensdag 7 september is het streekvervoer in Noord-Holland aan de beurt. Een deel van de bussen van EBS in Waterland rijdt die dag naar verwachting niet. We betreuren het dat reizigers de dupe worden van deze actie. 
 
Wat zijn de gevolgen van deze staking? 
Op dit moment kunnen we de gevolgen op de uitvoering van onze dienstregeling nog niet inschatten.  We adviseren je daarom om op deze dag te kiezen voor ander vervoer, of zo mogelijk thuis te werken. Houd er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen. We verwijzen u naar onze website, de digitale borden op haltes en de reisplanners, zoals 9292, om de actuele situatie te kunnen raadplegen.
 
De staking op woensdag 7 september geldt bij EBS alleen voor het streekvervoer in de regio Waterland. Ook voor het streekvervoer in andere delen van de provincie Noord-Holland geldt voor 7 september de oproep van het FNV om te staken.
 
Op vrijdag 16 september geldt de oproep om te staken voor het hele land. Houd ook dan de reisplanner van 9292 en de betreffende vervoerder in de gaten voor het plannen van uw reis.
 
Op andere dagen dan woensdag 7 en vrijdag 16 september rijden de bussen in Waterland gewoon volgens dienstregeling. 
 
Goed om te weten:
  De Buurtbus rijdt conform dienstregeling.
  Het gaat om een staking in het streekvervoer. Het stadsvervoer van GVB en het treinvervoer van NS vallen buiten deze staking.

Bron: EBS, dinsdag 6 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina