Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - LSVV (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2022-2023, zaterdag 3 september 2022, uitslag 0-1
Vandaag dan de eerste “officiële” wedstrijd, na twee oefenwedstrijden, thuis voor de beker tegen zondag eerste klasser LSVV. Bij Marken ontbraken Arno Boes (blessure) en Roy Honingh (nog een openstaande schorsing van het afgelopen seizoen!!)

Marken begon redelijk met het nieuwe elftal aan deze wedstrijd maar geleidelijk aan namen de gasten de wedstrijd over en drukte de thuisploeg terug op de eigen helft. In deze fase kregen zij een aantal goede mogelijkheden om de score te open en de tevens wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Pas halverwege het eerste bedrijf was er de eerste dreiging van Marken te noteren. Bijna in dezelfde minuut kwam LSVV op een tot dan toe verdiende 0-1 voorsprong. Een kopbal van de zijkant en dichtbij ging onder keeper Wesley Uithuisje door. Direct hierna laste de redelijk fluitende scheidsrechte Oughris een kort moment in voor een drink pauze. De gasten waren hierna nog wel dreigend met een diagonaal schot die maar net voorlangs de goal ging. Maar geleidelijk zakte de gasten wat in en kwam Marken steeds meer aan voetballen toe en kreeg meer grip op de wedstrijd. In de slotfase een uitbraak van Marken over de linkerkant die door Bart Schipper prima voor de goal werd gespeeld maar kon Luke de Waart de bal helaas niet tegen de touwen krijgen. Gevolgd door nog een prima opgezette aanval van de thuisploeg ook zonder resultaat. Het slotakkoord was duidelijk voor de thuisploeg maar ging toch met een 0-1 achterstand aan de thee.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en er was ook geen rede toe om te wisselen. In de begin fase kopte eerst de gasten maar net over de goal en werd een snelle uitbraak van Marken op de lijn gekeerd. In de 11de minuut na de thee ging LSVV alleen op de keeper af zonder resultaat. In de 57ste besloot de technische staf van Marken een dubbele wissel binnen de lijnen te brengen. Danny Zondervan voor Ricardo Zeeman en Niels van Veen voor Guido Boes. Door deze wissels werd Bart Schipper in de spits geposteerd. Rond de 66ste minuut schoten de gasten op de paal en twee minuten later over kwam Marken hetzelfde. Een vrije trap randje zestien, overtreding op Kevin Giele, werd door Luke de Waart om de zes mans muur heen gekruld recht op de paal.  Kort hierna schoot LSVV de bal gevaarlijk voorlangs maar kwamen verder ook minder aan aanvallen toe mede omdat de thuisploeg steeds meer het initiatief aanvallend nam. Een klein kwartiertje voor het einde van de officiële speeltijd wederom een dubbele wissel bij Marken. jongeling Timo Zondervan kwam in het veld voor Melvin Uithuisje en Job Pereboom werd vervangen door Daniel Schipper. In de slotfase van deze enerverende partij voetbal kreeg de thuisploeg nog een aantal redelijke mogelijkheden om minimaal de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar het vertoonde spel en conditie van de spelers biedt perspectief voor de toekomst. Proficiat technische staf en spelersgroep. Ga zo door.