Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - Real Sranang (oefenwedstrijd)
Seizoen 2022-2023, zaterdag 27 augustus 2022, uitslag 3-1
Vandaag de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd tegen het gepromoveerde Real Sranang naar de 3de klasse. Bij Marken maakte Mick Roos zijn debuut in de basis op de rechtsback positie en in de 7de minuut de tweede debutant Niels van Veen die de geblesseerde Arno Boes verving wegens een blessure.

De eerste dreiging was voor Marken in de 5de minuut met Luke de Waart en een minuut of tien later schoten de gasten net naast. Rond de 20ste minuut werd Youran Burggraaf alleen voor de keeper gezet uit een diepe bal van Niels van Veen maar meer dan een corner kwam er niet uit. Over en weer werden er verder weinig mogelijkheden gecreëerd maar ontwikkelde er een aardige sportieve partij tegen een goed voetballende tegenstander. In het tweede gedeelte van het eerste bedrijf waren er van beide kanten een aantal goede scoringsmogelijkheden om de score te openen. Zes minuten voor de thee leek Marken op een 1-0 voorsprong te komen maar de kopbal van Tijs Klaver werd wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later ging Luke de Waart alleen op de keeper af maar kreeg de bal niet tegen de touwen.

Na de pauze kwamen bij Marken Viggo Teerhuis voor Mick Roos en Bart Schipper voor Youran Burggraaf in het veld en zakte Tijs Klaver terug naar de rechtsback positie. In de begin fase schoot eerst Real op de paal, dreiging vanaf de achterlijn en uit de prima tegen aanval schoot Marken maar net naast. In de 57st minuut kwam Marken op een 1-0 voorsprong, vanaf de zijkant werkte Luke de Waart met een lobje de bal in de kruising. Direct hierna brachten de gast 4 of 5 wissels gelijktijdig het veld in.  Real Sranang kreeg in deze fase een aantal goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In 73ste minuut kon de keeper van Marken niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Jorrit Korstman. Rond het uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte, balverlies in het zestienmeter gebied van Kevin Giele werd met een diagonaal schot in de verre hoek afgestraft 1-1. Ruim een kwartier voor tijd was Niels van Veen moe gespeeld en kwam Dennis Kaars binnen de lijnen. Hij bekroonde zijn invalbeurt in de 83ste minuut met een doelpunt. Uit een diepe bal van Kevin Giele maakte hij uit een diagonaal schot de 2-1. Drie minuten later werd het zelfs nog 3-1 en wederom uit een assist van Kevin Giele schoot nu Luke de Waart de bal van dichtbij tegen de touwen, zijn tweede goal vanmiddag. Volgende week start de poule fase van de bekerwedstrijden.

Zaterdag 3 september staat de eerste bekerwedstrijd thuis tegen LSVV op het programma, aanvang 14.00 uur

met vriendelijk sportgroet,
    Aris Uithuisje sr.
De bank van S.V. Marken
In de 7de minuut verving debutant Niels van Veen (13) de geblesseerde Arno Boes wegens een blessure
S.V. Marken doelman Loyd Dielingen
Scheidsrechter Jan Peereboom
 Rond de 20ste minuut werd Youran Burggraaf alleen voor de keeper gezet uit een diepe bal van Niels van Veen, maar meer dan een corner kwam er niet uit
Ingooi door Mick Roos
Zes minuten voor de thee leek Marken op een 1-0 voorsprong te komen maar de kopbal van Tijs Klaver (6) werd wegens buitenspel afgekeurd.
Job Pereboom (7) staat klaar voor de tweede helft
Viggo Teerhuis. Fotograaf Jan Pieter Schouten kijkt toe.
In 73ste minuut kon de keeper van Marken niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Jorrit Korstman.
Kramp bij Roy Honingh (5), maar hij kon wel verder. Mick Roos (2) biedt hulp.
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 27 augustus 2022