naar Marker Nieuws indexpagina
Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2022
De negentien deelnemers met de 'beker met de grote oren' op de voorgrond
 
Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2022. In de finale won hij met 2-1 van Jan Commandeur. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen. 
 
De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren negentien deelnemers, welke verdeeld waren in drie poules van vijf en één poule van vier. De beste twee van de vier poules gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.
 
Halve finale
In de halve finale won Jan Commandeur van Neeltje Kaars (13-5) en Klaas Peereboom van Jan Pieter Schouten (14-3).
 
Finale
De verliezers finale werd gewonnen door Neeltje Kaars. Zij won met 13-9 van Jan Pieter Schouten. De finale won Klaas Peereboom met 2-1 (‘best of three’, 13-11, 6-13 en 13-7) van Jan Commandeur. Een mooie finale tussen twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Tijdens de finale fungeerde een officiële KNVB voetbalscheidsrechter als jeu-de-boules referee en tevens als een soort VAR. Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken.
 
Het weer werkte zondag heel goed mee, zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking  werd de grote wisselbeker door organisator Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar. Deze middag moest één keer de ‘Fanny worden gekust’. Deze deelnemer verloor met 13-0.
 
Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het achttiende jaar georganiseerd en alle deelnemers konden terug kijken op een mooie middag.
 
Verliezers finale
Neeltje Kaars Jan Pieter Schouten
Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken
Finale
Jan Commandeur Klaas Peereboom
Prijsuitreiking
de 'Fanny' wordt uitgereikt  
De totaal uitslag
1. Klaas Peereboom
2. Jan Commandeur
3. Neeltje Kaars
4. Jan Pieter Schouten
5. Pieter de Wit
6. Marretje Boes
7. Jaap Visser
8. Pietertje Commandeur
9. Pieter Schipper
10. Bob Greve
11. Klaas Commandeur
12. Pieter Boes
13. Loes Schoenmaker
14. Geertje Zeeman
15. Maritje Zeeman
16. Jan Dorland
17. Luutje Dorland
18. Piet Visser
19. Neeltje Jacoba
Deze middag moest één keer de ‘Fanny worden gekust’
 Archief 'Jeu de Boules op Marken' 

Bron: PepProductions, zondag 21 augustus 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina