naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken : A.S.V. DTA Fortius - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2022-2023, zaterdag 20 augustus 2022, uitslag 4-3
Kort wedstrijd verslag
Vandaag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen zondag vierde klasser ASV DTA Fortius uit Amsterdam. Een aantal vaste spelers zoals, de drie Volendammers en keeper Yort Willems, hebben de SV Marken verlaten. Onze nieuwe doelman Lloyd Dielingen konden we vandaag helaas niet aan het werk zien wegens een blessure. Bij Marken stond vanmiddag Wesley Uithuisje op de goal, rechtsback Melvin Uithuisje en links op het middenveld Job Pereboom die in zijn debuut een prima indruk maakte. Centraal achterin stonden Dominic Zeeman en Sebastiaan Peereboom met linksback Roy Honingh. Verder was Tijs Klaver rechts op het middenveld ingezet met Kevin Giele centraal. De voorhoede bestond uit Luke de Waart, Youran Burggraaf en Arno Boes. Jorrit Korstman stond bij de tegenstander onder de lat !!! en dat zou in de rust omgewisseld worden met Wesley Uithuisje.

De begin fase van de wedstrijd was best redelijk qua veldspel met wat kleine mogelijkheden over en weer. Rond de 12de minuut schoot de thuisploeg dreigend net voorlangs en in dezelfde minuut maakte Arno Boes met een afstandsschot de 0-1. Marken had licht de overhand en leek in de 23ste minuut de marge te verdubbelen. Helaas werd de kopbal van Tijs Klaver uit de eerste corner van de doellijn gehaald door een veldspeler.  In de 32ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, een diepe bal ging net over Sebastiaan Peereboom heen waardoor Fortius alleen voor de keeper kwam te staan en de 1-1 aantekende. Een minuut later kwam Marken alweer op voorsprong, een diepe bal over de rechterkant werd door Youran Burggraaf voor de goal gespeeld en gaf Kevin Giele een uitgelezen mogelijkheid de 1-2 binnen te tikken. Dat was tevens de ruststand. Al met al een redelijk eerste bedrijf.

Na de thee kwamen er vier nieuwe veldspelers binnen de lijnen, Danny Zondervan voor Melvin Uithuisje, Mick Roos voor Sebastiaan Peereboom, Ramon Schipper voor Job Pereboom en Guido Boes voor Youran Burggraaf. In de 50ste minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, een afstandsschot ging via de onderkant van de lat onhoudbaar in de goal 2-2. Nadat eerst Jorrit Korstman een paar goede reddingen had verricht kwam Marken in de 61ste minuut voor het eerst op een achterstand. Een vrije trap net buiten de zestien en iets vanaf de zijkant werd schitterend in de kruising geschoten 3-2. Marken begon steeds matiger te spelen al was het natuurlijk ook behoorlijk warm tussen de bomen op het kunstgrasveld. In de 70ste minuut kwamen Sebastiaan Peereboom en Job Pereboom weer terug binnen de lijnen. Marken had aanvallend niet veel te bieden en pas 10 minuten voor tijd was er de eerste dreiging van Marken te noteren. Toch kwam Marken in de 82ste minuut op gelijke hoogte, uit de draai rommelde Kevin Giele de 3-3 tegen de touwen, zijn tweede goal vanmiddag. Nadat eerste Jorrit Korstman in de 87ste minuut Marken in de wedstrijd hield met een prima redding was het in de slotminuut toch nog raak voor de thuisploeg. Diagonaal vanaf de rechterkant werd de 4-3 onhoudbaar binnen geschoten. Een klein dompertje, ook al was het een oefenwedstrijd, want een gelijk spelletje was terecht geweest.

Zaterdag 27 augustus staat de tweede oefenwedstrijd thuis tegen Real Sranang op het programma, aanvang 14.30 uur