naar Marker Nieuws indexpagina
Van oude voetbalnetten maakt Jan Jonk nieuwe
Sportvereniging Marken heeft niet alleen vaste doelen op het A- en B veld, maar ook diverse mobiele doelen, van klein tot groot. Al deze doelen / doeltjes hebben netten, welke ook aan slijtage onderhevig zijn door het gebruik. Vrijwilliger Jan Jonk verzorgt deze reparaties voor de Marker voetbal vereniging.
 
Deze morgen was Jan weer met deze 'hobby' bezig, welke hij een aantal jaren geleden heeft overgenomen van oud-voorzitter Jan Uithuisje. Jan is vanaf z'n vijftiende jaar begonnen als visserman, waarbij hij ook de netten met regelmaat moest repareren (boeten). Thans is hij kapitein op een rondvaartboot in Amsterdam, maar het netten boeten is hij niet verleerd.
 
Tijdens het voetbal seizoen loopt hij alle doelen elke week na en als er reparaties te doen zijn, voert hij deze gelijk uit. Zo maakt hij van de voormalige balvangnetten van het oude B-veld, nieuwe netten.
 
Het komt wel eens voor dat er teveel reparaties zijn, dat hij zelfs een dagje vrij moet nemen van z'n werk, om de doelnetten in perfecte conditie te kunnen houden.
  Voormalige balvangnetten van het oude B-veld

Bron: PepProductions, woensdag 3 augustus 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina