naar Marker Nieuws indexpagina
2.292 reddingsacties door KNRM-redders in 2021
Marken is 91 keer uitgevaren in 2021; KNRM Jaarverslag
 
Toen twee jaar geleden de samenleving wereldwijd op slot ging als gevolg van COVID-19 kon niemand vermoeden dat het zó lang zou duren voordat er weer sprake was van een nagenoeg normale tijd. Terugkijkend op 2021, het tweede coronajaar, zal iedereen herkennen welke belemmeringen en beperkingen een rol hebben gespeeld in het dagelijks leven en in de werkomstandigheden. De KNRM vormt daarop geen uitzondering. Toch kunnen we met gepaste trots zeggen dat desondanks het reddingwerk is voortgezet. Alle reddingstations zijn operationeel gebleven, de KNRM lifeguards hebben een volledig seizoen gewerkt en de artsen van de Radio Medische Dienst zijn dag en nacht bereikbaar gebleven. Daarnaast is er enorm veel bereikt van alle plannen die begin 2021 in de steigers stonden.

In 2021 is vooral op het gebied van het vlootvernieuwingsprogramma goede voortgang geboekt. De eerste nieuwe reddingboot van de Van Wijkklasse, die de Valentijnklasse gaat vervangen, is te water gelaten. Voor de overige nieuwe
reddingbootklassen zijn inmiddels keuzes gemaakt of is het
ontwerptraject in volle gang.
 
Op het gebied van duurzaamheid hebben we het duurzame beleggingsbeleid verder aangescherpt om nog meer positieve, duurzame impact te genereren. We streven naar de door de Verenigde Naties beschreven doelen (Sustainable Development Goals voor schoon water en sanitaire voorzieningen, leven onder water en klimaatactie). Praktisch gezien wordt ook het energiegebruik op de reddingstations aangepakt met genereuze hulp van een gespecialiseerd bedrijf. Stuk voor stuk pakt het de boothuizen aan om ‘nul op de meter’ te bereiken.
 
 KNRM Jaarverslag 2021 in pdf 
Compleet overzicht KNRM reddingstations 2021-2020-2019 in pdf 

Bron: KNRM, donderdag 7 juli 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina