naar Marker Nieuws indexpagina
Zondag 12 juni Malletband 'Juliana' naar Zaandijk
'Muziek op het plein', van 13.30 tot 17.00 uur
Toiletten zijn aanwezig en er is een hapje & drankje te koop.
De geschiedenis van 'Slagwerkgroep De Saen'
De vereniging is opgericht op 14 januari 1957 als onderdeel van speeltuinvereniging Onze Jeugd. We zijn gevestigd in Zaandijk. Tot 1973 had de vereniging ook deze naam "Tamboerkorps Onze Jeugd". 

Echter door het opheffen van de speeltuin, door de bouw van het Gortershof, een seniorencomplex, en mede doordat de jeugd te oud werd, vonden we de naam niet meer zo gepast... De naam werd toen, in 1973, veranderd naar "Tamboerkorps DE SAEN”. 

Doordat de vereniging zich later ging toeleggen op deelname aan podium wedstrijden werd het tamboerkorps veranderd in “slagwerkgroep”. Wij zijn een vereniging dat voornamelijk muziek maakt met alles wat met slag instrumenten te maken heeft. 
Ons instrumentarium bestaat uit diverse slaginstrumenten, zoals trommels, pauken, bongo’s, tim-toms, conga’s, bekkens, cimbalen, gong, sambaballen, claves, etc. alle instrumenten waar je op kunt slaan of mee rammelen. 

Er worden ook wel eens vreemdsoortige instrumenten gebruikt zoals olievaten, vuilnisbakken, remtrommels enz. als het maar geluid maakt. Tot 2003 speelde de vereniging in de Eredivisie van de muziekbond KNMF. Wij waren erachter gekomen dat podiumconcoursen niet echt iets voor ons was. Doordat wij ons weer zijn toeleggen op marswedstrijden en wij daar meer dan 5 jaar niet aan deelgenomen hadden moesten we terug naar de eerste divisie. Inmiddels zijn de divisie's opnieuw ingedeeld en zitten we in de hoogste divisie. Dat is nu de eerste divisie.

In 2005 slaagde we erin om weer op het hoogste niveau mee te kunnen draaien.
(Bron: www.slagwerkgroepdesaen.nl)
Malletband

Bron: Christelijke muziekvereniging 'Juliana', dinsdag 7 juni 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina