naar Marker Nieuws indexpagina
'Between the Sea & the Sky' door Jimmy Nelson
'Tussen de zee en de lucht'
 
Jimmy Nelson is meestal te vinden in de verste uithoeken van de wereld. De kunstenaar reist non-stop de wereld rond om contact te leggen met inheemse volkeren en legt ze in al hun glorie vast in boeken als 'Before They Pass Away' en 'Homage to Humanity'.
 
Maar in het voorjaar van 2020 werd reizen ineens onmogelijk. Dus in plaats van de wereld rond te vliegen, bleef Nelson in Nederland, fietsend door de vissersdorpen, polderlandschappen en oude vestingsteden van het land. Hier ontdekte hij de oer-Hollandse klederdracht en realiseerde hij zich dat deze net zo uniek is als die van de Papoea's of Maasai die hij eerder bewonderde.
 
Nelson besloot deze tijd van lockdown te gebruiken om Nederland vast te leggen als nooit tevoren. In zijn nieuwe boek, 'Between the Sea and the Sky', beeldt hij 20 gemeenschappen in traditionele klederdracht en de omgeving die hen heeft gevormd uit - van Axel in het zuidwesten tot Hindeloopen in het noordoosten. Het resultaat onthult een belangrijk onderdeel van de Nederlandse identiteit dat bijna volledig in de vergetelheid is geraakt. Als een volledige onderdompeling in de rijke cultuur van zijn geadopteerde thuisland, is 'Between the Sea and the Sky' ook het meest persoonlijke boek van Jimmy Nelson tot nu toe.
 
Het boek is (pre-order) te bestellen via de website van Jimmy Nelson:
https://shop.jimmynelson.com/products/between-the-sea-and-the-sky-coffee-table-book-unsigned?variant=42169711427753
 
De officiele release is zaterdag 17 september 2022.
 
   
 
Kortingsactie
Er is voor deelnemers (modellen) en hun familie een kortingsactie. Reserveer het boek van Jimmy Nelson nu met 20% korting!
 
Voor de gemeenschappen die hebben meegewerkt aan het boek ‘Between the Sea & the Sky’ is een unieke pre-order actie beschikbaar. Vanaf heden tot en met dinsdag 14 juni 2022 kunnen jullie met 20% korting (= € 100) dit mooie boek met Nederlandse drachten (én prachtige MARKER cover!) in de webshop bestellen. Gebruik daarvoor bij afrekenen de kortingscode: NEDERLAND
 
Interesse? Kijk dan snel op https://shop.jimmynelson.com/
 
Mis deze kans niet! (Actie tot en met 14 juni, normale prijs € 125).
 
Gereserveerde boeken zullen rond de boeklancering op zaterdag 17 september worden verzonden.
 
Paar tips:
 De code voer je helemaal aan het eind van je bestelling in. Klik VOORDAT je op 'pay now' of 'nu betalen' klikt op de blauwe link 'add a discount code' of 'voeg kortingscode toe'. Na invullen code NEDERLAND klik je op 'apply'. Bevestig de order pas als je ziet dat je korting is verwerkt.
 
Je kan kiezen voor gewone versie (van € 125 voor € 100) of een gesigneerd boek (normaal € 195). En je kan met deze korting ook andere producten bestellen.
 
De code mag gedeeld worden met andere geïnteresseerden! Dus stuur deze info gerust door aan je familie en vrienden.
 
   
 
Boekpresentatie
Voor de boekpresentatie en PR moment gaan we met twee touringcars Markers naar het Museumplein. Naast deelnemers die model hebben gestaan voor de photoshoots is ook de Christelijke Muziekvereniging 'Juliana' uitgenodigd.
 
En er zijn nog enkele plekken in de bus beschikbaar voor Markers die mee willen.
 
Voorwaarde natuurlijk wel dat ze ook in klederdracht komen. Het type dracht is naar eigen voorkeur (dus bijvoorbeeld daags, bruiloftgast, Pinkster, wat je wilt en beschikbaar hebt).
 
Toeschouwers die op eigen gelegenheid komen, zijn altijd welkom!!
 
Wat achtergrond van het programma:
 Datum:
zaterdag 17 september 2022
Indicatie vertrektijd:
15.00 uur
Verwacht terug op Marken:
20.00 uur
Programma:
onder andere zal op het Museumplein een grote groepsfoto worden gemaakt met alle bij het boek betrokken gemeenschappen in dracht.
Bij interesse:
aanmelden kan via deze link:
 https://forms.gle/P4SnkEvvSuPaWPaS8
 
 Liefst wel voor 1 juli en zo lang er plek is.
 
Leuk dat we met een gezellige groep Markers ons dorp kunnen vertegenwoordigen op zaterdag 17 september!
 

Bron: Jimmy Nelson Studio, zaterdag 4 juni 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina