Karakteristieken & Foto's : FC Aalsmeer - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 28 mei 2022, uitslag 9-1
Vandaag de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie tegen FC Aalsmeer op Sportpark 'Hornmeer' in Aalsmeer. Waarvan thuis met 3-0 is gewonnen, maar successen uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Voor de thuisploeg stond er nog wel wat op het spel, derde plaats veiligstellen, maar Marken stond inmiddels op een veilige plaats betreffende eventuele nacompetitie. Bij Marken ontbraken (te) veel basis spelers zoals Kevin Giele, Amine Aboutaleb, Yort Willems, René Commandeur, Sebastiaan Peereboom en Roy Honingh. De twee laatst zaten wel op de bank.  Jan Pieter van der Vis en Patrick Bond vormde het centrum van de verdediging met rechtsback Dominic Zeeman en linksback Simon Tol. Het middenveld werd ingevuld door Jeffrey Schilder, Tijs Klaver en Cornelis Vlasbloem.  De drie mans voorhoede bestond uit Luke de Waart, Youran Burggraaf en Arno Boes.

Al snel, in de 7de minuut, keek Marken tegen een 1-0 achterstand aan, matig verdedigen werd afgestraft met een intikker van dichtbij door Marten Baarse. Nadat Marken eerst nog een prima aanval had opgezet werd het in de 14de minuut al 2-0. Een aanval simpel door de midden werd afgerond door Stefan de Bruin.  Marken kwam mede door de snelle tegen goals niet in de wedstrijd en werden er van beide kanten geen mogelijkheden gecreëerd. In de 26ste minuut viel al wel de 3-0, maar werd wegens een overtreding bij een corner afgekeurd vanwege een overtreding. Precies na een halfuur spelen kreeg Marken de eerste echte goede mogelijkheid, uit een voorzet van Arno Boes werd Tijs Klaver vrij voor de keeper gezet maar helaas in buitenspel positie. Een minuut later was het wel raak, een vrije trap van buiten de zestien werd door Jeffrey Schilder om de muur heen gekruld laag over de grond in de uiterste hoek 2-1. Drie minuten later liep Aalsmeer alweer uit naar 3-1, bijna vanaf de achterlijn werd de bal door Mike Dam binnen geschoten. Na een paar dreigende aanvallen van de thuisploeg en een afstandsschot van Luke de Waart net naast werd het in de slotfase 4-1 en tevens ruststand. Uit een aanval over rechts werd de keeper door Rachid el Yaghmouri uitgespeeld, en besliste in feite de wedstrijd. Na twee minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de rust waarin een aantal (reserve) spelers in dit eerste bedrijf de nodige speelminuten kregen.

Na de pauze kwamen Sebastiaan Peereboom en Melvin Uithuisje in het veld voor Jan Pieter van der Vis en Dominic Zeeman. Patrick Bond verhuisde naar het middenveld en Jeffrey Schilder naar de rechtsback positie. Maar het had niet het beoogde succes want binnen 5 minuten spelen stond de 6-1 op het scorebord door Mike Dam en al eerder 5-1 door Burak Sitil. Voor zover de wedstrijd al niet gespeeld was, dan was dit na deze twee zeer snelle tegentreffers toch wel degelijk het geval. Ook in het tweede bedrijf kon Marken er niets tegenover zetten, veel balverlies, slechte passes en geen mogelijkheden. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde de thuisploeg nog drie keer, 66ste minuut 7-1 Burak Sitil, 69ste minuut 8-1 Mike Dam en in de 77ste minuut 9-1 Calvin Valies en tevens de eindstand.

Een minuut of tien voor het einde van de officiële speeltijd werd de wedstrijd even onderbroken voor het afscheid van een speler van Aalsmeer die via een ereboog het veld mocht verlaten. In de 83ste minuut werd het nog bijna dubbele cijfers maar gelukkig gebeurde dat niet. In de 85ste floot scheidsrechter Straver voor het einde van deze voor Marken zeer teleurstellende wedstrijd waarin het in feite helemaal niets in te brengen had, omdat het er vandaag gewoon niet inzat en deze wedstrijd maar snel vergeten. Volgende week zaterdag wordt de competitie 2021-2022 afgesloten en hopelijk met een iets beter resultaat.

Volgende week zaterdag 4 juni staat de laatste thuiswedstrijd tegen ASC Waterwijk op het programma aanvang 14.30 uur.