naar Marker Nieuws indexpagina
Jeugdschoolvoetbaltoernooi in Monnickendam
woensdag 18 mei 2022 / Omroep PIM

Woensdagmiddag 18 mei werd in Sporthal 't Spil in Monnickendam het Jeugdschoolvoetbaltoernooi Waterland. georganiseerd. Hieraan deden kinderen uit groep 8 mee, jongens en meiden uit heel Waterland die met trots de eer van hun school probeerden hoog te houden.
 
Er hing een uiterst fanatieke sfeer in de zaal en in het publiek, want van alle scholen waren leerlingen naar de sporthal gekomen om hun schoolgenoten aan te moedigen. Christopher Manuputty van Team Sportservice vertelde dat het een 5-tegen-5 zaalvoetbaltoernooi is met een jongens- en een meidenpoule. Alle basisscholen van Waterland deden aan het toernooi mee.
 
Jerome den Enting, jongerenwerker bij De Bolder, organiseert sinds kort weer allerlei sport- en spelactiviteiten voor de jeugd in Waterland. ''Het is geweldig om na twee jaar weer te kunnen doen wat anderen en jezelf plezier geeft", aldus Jerome. Er was een jongens- en een meidencompetitie. De winnaar bij de jongens werd het team van De Havenrakkers uit Broek in Waterland. Op de tweede plek eindigde De Rietlanden van Marken, en derde werd De Blauwe Ster uit Monnickendam. Bij de meiden wist het team van De Rietlanden uit Marken de titel in de wacht te slepen. Tweede werd De Havenrakkers uit Broek in Waterland, en de derde plek was voor De Blauwe Ster uit Monnickendam. De beide winnaars mochten een beker in ontvangst nemen, en alle overige deelnemers kregen een medaille uitgereikt.
 
De scheidsrechters van het toernooi waren leerlingen van het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam uit 3 havo. Ook de scheidsrechters vonden het een geslaagd toernooi met veel enthousiasme en weinig blessures en agressief gedrag. De winnaars van het toernooi waren heel blij met de beker. Zij mogen de beker een jaar lang een prominente plek geven in de klas. Volgend jaar zal er weer door alle leerlingen van groep 8 gestreden worden om deze wisselbeker.
 
Uitslag:
Jongens Meisjes
1. Havenrakkers uit Broek in Waterland
2. De Rietlanden uit Marken
3. Blauwe Ster uit Monnickendam
1. De Rietlanden uit Marken
2. Havenrakkers uit Broek in Waterland
3. Blauwe Ster uit Monnickendam

Bron: Omroep PIM,  zondag 22 mei 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina