Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Zandvoort
Seizoen 2021-2022, zaterdag 21 mei 2022, uitslag 3-3
Onder werkelijk ideale voetbal omstandigheden werd er deze middag even over half drie op het sportpark “Nooitgedacht” afgetrapt tegen SV Zandvoort onder leiding van Tony van Waveren. Bij Marken ontbraken Kevin Giele en Patrick Bond maar was Roy Honingh weer van de partij na 1 wedstrijd schorsing. Simon Tol startte in het centrum van de verdediging en Sebastiaan Peereboom centraal op de positie van Patrick Bond. Aanvoerder Tijs Klaver was weer achter de twee spitsen op het middenveld opgesteld. Voor de beide ploegen stond er in feite voor de stand op de ranglijst niets meer op het spel maar wel het sportieve resultaat.

De wedstrijd begon behoudend met de eerste dreiging over rechts van de gasten uit Zandvoort. Binnen het kwartier spelen kon Amine Aboutaleb al niet meer verder wegens een blessure en werd door de technische staf Youran Burggraaf binnen de lijnen gebracht. Hierdoor wijzigde de opstelling in een 4-3-3 systeem met Tijs Klaver iets terug op het  middenveld. In de 17de minuut een afstandsschot van Zandvoort die prima werd gestopt door Yort Willems. Een paar minuten later kwam Marken uit een corner op voorsprong, maar werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de scheidsrechter. De wedstrijd ging gelijk op zonder noemenswaardige mogelijkheden voor de beide doelen.  Rond het halfuur spelen waren de gasten dreigend uit een vrije trap net buiten de zestien die maar net over de goal ging. In de 34ste minuut weer een domper voor Marken. Nu was het René Commandeur die wegens een blessure niet verder kon en werd vervangen door Cornelis Vlasbloem. Tien minuten voor het einde van de eerste helft was Marken zeer dichtbij de openingsgoal. Een afstandsschot van Arno Boes sprong via de onderkant van de lat het veld weer in. In de slotfase was het de beurt aan Zandvoort met een schot vanaf de eigen helft over keeper Yort Willems heen die ook via de onderkant van de lat het veld weer insprong. Door het vele oponthoud, blessures, liet de zeer wisselvallige fluitende scheidsrechter een kleine 7 minuten extra door spelen. Pas in de slotminuut van de extra tijd werd er gescoord. Tijs Klaver zijn overtreding binnen het zestienmeter gebied werd bestraft met een penalty, maar geen kaart. Bud Water nam dit klusje voor zijn rekening een schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen. Een minuut later floot de scheidsrechter voor de rust en konden we terug kijken op een wat moeizaam eerste bedrijf.

Marken ging met dezelfde 11 spelers , voor de rust al twee keer gewisseld, verder aan de wedstrijd. In de begin fase van een kwartiertje was er wat dreiging van beide kanten en moest Zandvoort 2 gele kaarten incasseren. De ploegen gaven elkaar weinig toe maar vanaf een uur spelen was Zandvoort een minuut of 10 de bovenliggende partij waarin ze een paar keer zeer dreigend waren. In de 70ste viel dan ook de 0-2. Uit een snel uitgevoerde counter waarbij Yort Willems (te) ver uit zijn goal was gekomen en werd omspeeld kon de bal door Nigel Berg in het lege doel worden geschoten. Direct na deze goal werd Jan Pieter van der Vis in het veld gebracht voor de moeizaam, niet zijn plek op het middenveld, spelende Sebastiaan Peereboom. Het leek nog erger te worden maar de penalty, overtreding Cornelis Vlasbloem, werd door Yort Willems gestopt. Twee minuten later verkleinde Marken de marge, uit 1 van de velde corners, totaal 7, kopte Jan Pieter van der Vis de 1-2 tegen de touwen. Drie minuten later werd de stand zelfs gelijk getrokken, een diepe bal werd door Tijs Klaver op pure wilskracht langs de keeper geschoten 2-2. Direct hierna werd een goal van Zandvoort wegens buitenspel, scheidsrechter was zeer gedecideerd, afgekeurd. Maar in de 89ste minuut kwam toch Zandvoort weer op voorsprong, uit een afstandsschot van Nigel Castien in de kruising werd de 2-3 op het scorebord gezet. Maar nog was de koek niet op, in de 92ste minuut kopte Tijs Klaver uit een voorzet van Roy Honingh de 3-3 tegen de touwen. Ook in het tweede bedrijf werd er 5 minuten bijgeteld wegens oponthoud waarin het venijn in de slotfase van de wedstrijd zat. Met een uiteindelijke prima remisestand waarin iedereen mee kon leven.

Volgende week zaterdag 28 mei staat de laatste uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer op het programma aanvang 14.30 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Blessure René Commandeur
Rond minuut 20 kwam Marken uit een corner op voorsprong maar werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de scheidsrechter, zie onder
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 21 mei 2022