naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : HBOK - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 14 mei 2022, uitslag 4-0
Kort wedstrijd verslag
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen koploper HBOK op het programma, dus geen eenvoudig klus. In de thuis wedstrijd is er wel 1-1 gespeeld maar dat is uiteraard geen garantie voor vandaag. Bij Marken ontbraken Yort Willems en Roy Honingh, die vorige week na twee gele kaarten met rood naar de kleedkamer was gestuurd. Zijn plaats werd vandaag ingenomen door Tijs Klaver op de linksback positie. Arno Boes startte na zijn blessure weer in de basis als linker aanvaller.
 
De begin fase was behoudend met direct druk naar voren van HBOK met veel lange diepe ballen. In de 10de minuut had deze speelwijze al resultaat, een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal volledig vrijstaand door Davey Claus binnen gekopt 1-0. Direct hierna kreeg HBOK alweer twee zeer goede mogelijkheden om de score verder op te voeren. In de 20ste maakte HBOK al de 2-0, uit een corner was, volgens de scheidsrechter, de bal over de lijn geweest en wees onverbiddelijk naar de middenstip. Marken had tot deze fase nog vrijwel niets in te brengen gehad, en de thuisploeg ging door met het creŽren van zeer goede scoringskansen maar gelukkig zonder succes. Net binnen het halfuur spelen raakte Kevin Giele bij een actie geblesseerd en voor hem kwam Simon Tol in het veld met als gevolg een omzetting in de opstelling. Pas na 33 minuten spelen was de eerste actie voor het doel van HBOK van Marken te noteren. Arno Boes schoot vanaf de zijkant, assist Luke de Waart, maar net voorlangs. In de slotfase van het eerste bedrijf was de thuisploeg nog twee keer zeer dreigend waaronder een redding van Steven Giele en een kopbal op de buitenkant van de paal. Ook Marken probeerde het nog een keer, nu was Arno Boes de assist en ging het schot van Luke de Waart ver over de goal. Marken probeerde het wel maar kwam er in feite niet aan te pas. HBOK was gewoon de betere voetballende ploeg. Het is wat het is.
 
Na de pauze bleef Sebastiaan Peereboom achter in de kleedkamer en werd vervangen door Youran Burggraaf met weer een aanpassing in de opstelling tot gevolg. Marken startte goed aan het tweede bedrijf maar kreeg ook nu binnen 10 minuten spelen de deksel op de neus. Moeizaam verdedigen en mogelijk na een overtreding werd de bal van zeer dichtbij door Max Sajet binnen getikt 3-0. Vijf minuten later bijna weer een goal maar vrij voor de goal kon Steven Giele de bal tot corner verwerken. HBOK bleef de bovenliggende partij en Marken kon er sporadisch uitkomen zonder tot dat daar mogelijkheden uit kwamen. Halverwege het tweede bedrijf zette HBOK de 4-0 op het scorebord. Marken kreeg de bal niet weg en kon Desley de Jong op het oog simpel afronden. Arno Boes ging hierna naar de kant en voor hem kwam Cornelis Vlasbloem binnen de lijnen met weer een wijziging in de opstelling. Een kwartier voor tijd was er nog wel een aanvalspoging van Marken die tot corner werd verwerkt. Na 1 minuut extra tijd floot de jonge scheidsrechter Dorrestijn voor het einde van deze sportieve wedstrijd zonder kaarten. Marken heeft hard gewerkt maar kwam steeds net iets tekort om deze goede ploeg HBOK in verlegenheid te brengen. Het is niet anders, op naar de volgende week.
 
Volgende week zaterdag 21 mei staat de thuiswedstrijd tegen Zandvoort  op het programma aanvang 14.30 uur.
 
met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 14 mei 2022
 naar Marker Nieuws indexpagina