Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - HFC EDO
Seizoen 2021-2022, dinsdag 10 mei 2022, uitslag 3-1
Vanavond stond er een volledig programma in de zaterdag tweede klasse op de planning. Voor SV Marken was dat de thuiswedstrijd tegen HFC EDO, een ploeg uit de onderste regionen op de ranglijst. Simon Tol ontbrak in de basis elf en voor hem stond Sebastiaan Peereboom weer in de basis op zijn vertrouwde plek. Voor de rest was de opstelling ongewijzigd.

De wedstrijd begon van beide kanten behoudend met in de 7de minuut een doel poging van Kevin Giele uit een afstandsschot die net naast ging. Marken liet zich wat inzakken zonder onder druk te komen. Halverwege het eerste bedrijf was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer maar de kopbal van Tijs Klaver was te zacht. Even later waren de gasten dreigend uit de eerste en enige corner. De wedstrijd verliep redelijk in evenwicht van 16 tot 16 meterlijn zonder noemenswaardige mogelijkheden. Pas in de slotfase was er eerst een prima aanval over de linkerkant van Marken, een kopballetje via de buitenkant van de kruising van EDO en vervolgens een prima aanval van Marken over de rechterkant die maar net naast de goal ging. In de blessuretijd kwam Marken toch nog op een 1-0 voorsprong. Een pass vanaf de rechterkant door Kevin Giele op Luke de Waart die de uit zijn doel gekomen keeper omspeelde en diagonaal de bal in het lege doel kon schieten. Na 2 minuten extra tijd floot scheidsrechter Barrales voor de rust.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en direct al in de eerste minuut was er een goede mogelijkheid de marge te verdubbelen. Dat gebeurde wel in de 5de minuut na de thee. Een handsbal in het zestienmeter gebied werd bestraft met een penalty. Dit klusje nam Luke de Waart voor zijn rekening en schoot onhoudbaar de 2-0 binnen. Nadat eerst in de 59ste minuut een afstandsschot van René Commandeur net naast ging was het vijf minuten later wel weer juichen voor Marken. Een diepe bal op Kevin Giele rondde hij af met een lob over de keeper heen in het lege doel 3-0 en hiermee was de wedstrijd beslist. In de 67ste werd Sebastiaan Peereboom naar de kant gehaald en vervangen door Arno Boes. Over beide kanten was er nog wel een mogelijkheid te noteren maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. In de 85ste minuut kregen ook de gasten een penalty toegekend, overtreding Roy Honingh, met gevolg, zijn tweede gele kaart en dus rood, die snoeihard in de bovenhoek werd geschoten door Fabian Laforga Kaandorp 3-1. In het tweede bedrijf werden er 5 minuten extra tijd gespeeld wegens wat oponthoud en wissels. Een prima regelmatig overwinning en de derde op rij !!.

Aanstaande zaterdag 14 mei staat de uitwedstrijd tegen HBOK op het programma aanvang 14.30 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
1-0 door Luke de Waart
2-0, penalty benut door Luke de Waart
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Voor een dinsdagavond, een toch nog wel best goed gevulde tribune. Reporter Aris Uithuisje kijkt toe.
Scheidsrechter Julia Barrales
Fysiotherapeut Cor Sarton verzorgt Dominic Zeeman
3-1, penalty benut door Fabian Laforga Kaandorp (17). Marken doelman Yort Willems zat er dichtbij.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, dinsdag 10 mei 2022