Karakteristieken & Foto's : OSV - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 7 mei 2022, uitslag 3-4
Met exact dezelfde basisopstelling als vorige week werd er om even over half drie afgetrapt op het zonovergoten en warm OSV Voetbalclub Sportpark aan de Oostzanerwerf Amsterdam.

Marken kwam flitsend uit de startblokken en binnen 3 minuten was het al 0-1. Een diepe bal over de rechterkant werd door Jeffrey Schilder voor de goal gespeeld en door Kevin Giele tegen de touwen geschoten. Marken bleef gretig spelen en hield betrekkelijk eenvoudig stand. Na een kwartier spelen was OSV voor het eerst echt dreigend met een kopbal in de uiterste hoek die uitstekend werd gestopt door Yort Willems. Marken leek iets behoudender te gaan spelen maar met goed veldspel en verdubbelde de marge in de 21ste minuut. Een aanval door de midden via een assist van Tijs Klaver werd door René Commandeur recht voor de goal afgerond 0-2. Een minuut of zes later kreeg Marken een tegenvaller te verwerken, balverlies op het middenveld resulteerde uiteindelijk in een penalty voor de thuisploeg. Jesse Willems nam dit klusje voor zijn rekening en schoot onhoudbaar de 1-2 binnen. Maar het duurde geen 2 minuten en de marge was weer twee goals. Luke de Waart brak door het centrum van OSV en bleef zeer beheerst alleen voor de keeper en schoot de bal in de uiterste hoek 1-3. In de slotfase van deze uiterst vermakelijke eerste helft was de thuisploeg nog wel twee keer dreigend maar gescoord werd en niet en zo ging Marken met een redelijke voorsprong aan de thee.

Na de rust bleef Simon Tol achter in de kleedkamer, licht geblesseerd, en voor hem kwam Cornelis Vlasbloem binnen de lijnen. Patrick Bond kwam door deze wissel in de achterste linie te spelen en Cornelis Vlasbloem op het middenveld. Bij de thuisploeg waren ook wat omzettingen gedaan en zij kwamen zeer gretig uit de kleedkamer wat resulteerde in de 50ste minuut in een doelpunt. Een simpele aanval door de verdediging van Marken werd afgerond door Nicky Roele 2-3. Na een uur spelen werd Arno Boes in het veld gebracht voor de moegestreden Luke de Waart. Marken had in deze fase erg veel moeite om weer goed in de wedstrijd te komen zoals voor de pauze. De trainer van OSV bracht in de 61ste minuut een dubbele wissel in om zo mogelijk nog een resultaat uit de wedstrijd te slepen, dreigend waren ze wel maar tot uitgespeelde kansen of mogelijkheden kwam het niet al zouden ze nog wel twee keer scoren. Tot halverwege het tweede bedrijf kreeg Marken geen grip op de wedstrijd maar zou ook nog wel twee keer scoren en een aantal goede mogelijkheden creëren. In de 69ste minuut was het wederom René Commandeur die het net liet bollen. Een kort steekpasje van Arno Boes op Jeffrey Schilder die een prima voorzet afleverde op René Commandeur en 2-4 was een feit. In de slotfase was het Marken wat de klok sloeg betreffende de doelpogingen maar de thuisploeg had het beste van het spel. Een kwartier voor tijd probeerde Kevin Giele het met een afstandsschot die met de grootst mogelijke moeite tot corner kon worden getikt. Uit deze eerste en enige corner van Marken kopte Tijs Klaver rakelings naast. Een schot van Tijs Klaver ging ver over de goal en Arno Boes zijn diagonale schot ging naast de goal. In de 82ste werd de marge nog verkleind tot één goal verschil. Uit een duel op de achterlijn tussen Dominic Zeeman en Joey Noordenbos kwam de laatste als sterkste uit een schoot van bijna de achterlijn de bal in de verre hoek 3-4. In de absolute slotfase kwam Marken niet meer in gevaar, behoudens een vrije trap op de zestienmeterlijn, en gingen de 3 punten mee naar Marken. Na 3 minuten extra tijd floot scheidsrechter Beudeker voor het einde van deze sportieve wedstrijd met alleen wat kleine overtredingen en zonder het trekken van (onnodige) kaarten.

Dinsdag 10 mei staat eerst de thuiswedstrijd tegen HFC EDO op het programma aanvang 20.00 uur
Volgende week zaterdag 14 mei staat de uitwedstrijd tegen HBOK op het programma aanvang 14.30 uur.