Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - ASV Arsenal
Seizoen 2021-2022, zaterdag 30 april 2022, uitslag 4-0
Na twee zeer teleurstellende zaterdagmiddagen, 6-0 en 4-1 verlies, zou er vandaag thuis tegen ASV Arsenal iets recht gezet moeten worden. Op voorhand geen eenvoudige klus maar na 90 minuten spelen zou alles er weer heel anders uit zien. De hoofdtrainer Ron van der Velde was wegens omstandigheden afwezig en lag deze taak vanmiddag op de schouders van assistent trainer Martin Boes. Bij Marken ontbraken Youran Burggraaf, geschorst, en Sebastiaan Peereboom, blessure, maar zat wel op de bank. Aanvoerder Patrick Bond was voor of in de verdediging opgesteld en Tijs Klaver op het middenveld achter de twee spitsen Kevin Giele en Luke de Waart.

Direct vanaf de aftrap was Arsenal al dreigend met een afstandsschot en uit een diepe bal van Amine in de 10de minuut werd Kevin Giele alleen voor de goal gezet. De wedstrijd verliep redelijk in een hoog tempo en veel energie al werd Marken op de eigen helft vastgezet en moest het hebben van snelle counters. Veel mogelijkheden gaf Marken niet weg en hield goed stand. Nog binnen het halfuur spelen, 27ste minuut, kwam Marken op een 1-0 voorsprong.  Luke de Waart werd de diepe ingestuurd en schoot schitterend met een diagonaal schot de bal tegen de touwen. Een aantal minuten later bijna weer succes uit een voorzet van Jeffrey Schilder waarbij Kevin Giele naar de grond werd gewerkt. De goed leidende scheidsrechter Beekman zag er geen penalty in, hij stond vrij veel toe wat het tempo in de wedstrijd ten goede kwam. In de slotminuten van het eerste bedrijf even veel druk op de goal van Marken maar gescoord werd niet en dus ging Marken met een 1-0 voorsprong aan de thee. De gekozen opstelling had succes gehad al was het nog lang geen gelopen race.

Na de pauze kwam Marken ongewijzigd uit de kleedkamer en startte Arsenal furieus om zo snel mogelijk de achterstand weg te werken. Binnen 3 minuten spelen een redding van Yort Willems op een schot van dichtbij in de 55ste minuut haalde Patrick Bond een bal van de lijn gevolgd door weer een uitstekend optreden van Yort Willems. Marken stond in deze fase onder zeer zware druk maar bleef overeind. Pas in de 63ste minuut kon Marken hier iets tegenover zetten met een schot van Luke de Waart recht op de keeper af. Volledig tegen de verhouding in op dat moment kwam Marken in de 72ste zelfs op een 2-0 voorsprong. Een goed opgezette aanval via Luke de Waart naar Jeffrey Schilder werd door Kevin Giele diagonaal binnen geschoten en hiermee knakte de gasten uit Amsterdam. Een kwartier voor tijd kwam Jan Pieter van der Vis binnen de lijnen voor René Commandeur, drie minuten later kon Amine Aboutaleb niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Arno Boes. Nadat eerst Arsenal het nog met een afstandsschot probeerde werd in de 86ste minuut de wedstrijd definitief beslist. De opkomende Simon Tol gaf een prima pass op Luke de Waart die vervolgens de 3-0 op het scorebord liet zetten.  In de eerste minuut van de blessure tijd werd het zelfs nog 4-0 en wederom was Luke de Waart, uit een uitstekende pass van Arno Boes, die hiervoor tekende, geen zuivere maar wel een hattrick deze middag.

Aanvoerder Patrick Bond werd tot man of the match gekozen maar het gehele team inclusief staf heeft deze middag een prima prestatie geleverd met veel inzet en hard werken.  Direct na deze goal floot scheidsrechter Beekman voor het einde van deze enerverende en zware wedstrijd met een prima resultaat.  Dank daarvoor.

Volgende zaterdag 7 mei staat de uitwedstrijd tegen OSV op het programma aanvang 14.30 uur.