naar Marker Nieuws indexpagina
Koningsdag op Marken, succes verzekerd! (video)
woensdag 27 april 2022 / Omroep PIM

Na twee jaar stilte door corona kon Trijntje weer voorop lopen om de Christelijke Muziekvereniging Juliana door Marken te leiden vanaf basisschool De Rietlanden tot aan het plein bij het voormalige stadhuis.
 
Achter de muziek liepen de kinderen in rijtjes van twee, meestal een kind uit een hogere groep dat een jonger kind vasthield. Hand in hand met de juffen die alles in de gaten hielden. En ouders, bappies & bessies, buren, toeristen en pers langs de kant om het allemaal gade te slaan. Zoveel mogelijk Merrekers in klederdracht, dat is toch echt bijzonder aan Koningsdag op Marken.
 
Aangekomen op het plein hield iedereen stil voor de aubade. Hein Zondervan, van de oranjevereniging, gaf het woord aan de burgemeester, Marian van de Weele die ook in klederdracht was. Ze was aangekleed door Jannetje en Neeltje. Naast haar stonden de mensen die tijdens de lintjesregen waren gedecoreerd met hun partners. De burgemeester stelde ze voor met kort nog even waaraan zij hun lintje hadden verdiend. Gezamenlijk werd gezonden, het Wilhelmus en natuurlijk het volkslied van Marken.

Daarna barstte het feest los met live muziek door diverse bandjes, te beginnen met een bandje met kinderen uit groepen 7 en 8. Ook werd er meegezongen onder leiding van Conny van Eindhoven en ontbraken de Kokosmakronen niet. 

Het zonnetje scheen niet, maar het was droog en iedereen was blij dat dit feest weer door kon gaan. Leve de Koning, hoera!
 
 Voor alle foto's zie artikel 16444 

Bron: Omroep PIM,  donderdag 28 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina