naar Marker Nieuws indexpagina
Reddingbootdag terug van weggeweest op zaterdag 30 april
Van 10.00 tot 16.00 uur, Havenbuurt 1a, Marken
 
Eindelijk is het zover. De coronamaatregelen zijn opgeheven en alle lichten lijken op groen te staan voor een ouderwetse Reddingbootdag. Als Nederland openblijft, staan zaterdag 30 april de deuren van de KNRM reddingstations open voor de KNRM donateurs.
 
Reddingbootdag is al jaren een gezellig en druk evenement. In 2020 en 2021 kon het door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Dit jaar doen we er alles aan om onze donateurs weer op de reddingstations te kunnen ontvangen. Onze vrijwillige redders vertellen u dan graag over hun reddingwerk en als u geluk (en geduld) heeft, mag u misschien wel een rondje meevaren op de reddingboot. Let goed op! Omdat er wettelijk maar een maximaal aantal mensen mag meevaren op de reddingboot is het vaak erg druk. De wachttijden kunnen flink oplopen en meevaren is geen garantie. Wij zijn en blijven natuurlijk een reddingorganisatie en bij een nood- of hulpoproep moet de boot direct uitvaren om mensen te helpen en redden. Alleen donateurs en jonge redders mogen meevaren. Heeft u nog geen donateurspasje voor 2022? Neem dan uw pas van 2021 mee. Deze is geldig tot u een nieuw pasje heeft.
 
   
 
Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Tijdens deze gezellige dag is er van alles te zien én te doen. Naast het meevaren op één van onze reddingboten (donateurs) is er onder andere een demonstratie "man overboord", het materieel dat gebruikt wordt bij ijsreddingen wordt uitgestald en er is mogelijkheid om een gebakken visje of een stukje Markertaart te kopen. Tevens zijn de KNRM artikelen te koop in de kraam.
 
Rond 14:30 uur komt de NHV/SAR helikopter uit Den Helder voor een fly by naar Marken. Dit is de helikopter die ingezet wordt door de kustwacht bij ernstige acties. 'NHV' staat voor Noordzee Helikopters Vlaanderen. De SAR helikopter wordt ingehuurd bij een Belgisch particulier bedrijf.

Tot 30 april!
 
           

Bron: KNRM Marken, zondag 24 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina