Karakteristieken & Foto's : FC Zaandam - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 23 april 2022, uitslag 4-1
Op het zonovergoten sportcomplex van FC Zaandam werd er om 5 over half drie afgetrapt. Bij Marken waren een paar mutaties in de opstelling. Jeffrey Schilder startte op de rechtshalf positie, René Commandeur linkshalf en Amine Aboutaleb in de spits. Arno Boes nog niet fit genoeg begon op de bank en zou ook niet invallen.

Marken begon niet sterk aan de wedstrijd en in de 5de minuut lag de 1-0 al in het net. Afkomende van bijna de eigen helft omspeelde Cerezo Hartgens de gehele verdediging van Marken en kon simpel binnen schieten. Rond de 12de minuut was Marken dreigend met een schot voorlangs van Amine Aboutaleb en een minuut of vijf later ging een afstandsshot van Jeffrey Schilder, op aangeven van Luke de Waart, via de bovenkant van de lat over. Hiermee waren naar later zou blijken de mogelijkheden van Marken genoteerd. In de 22ste minuut kwam de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. Bij een diepe bal was Yort Willems weer ver uit zijn goal gekomen en kon eenvoudig omspeeld worden door Hatim el Abassi die de bal simpel diagonaal in het lege doel kon schieten. Marken was al matig gestart en met de vele slechte passes werd het er niet beter op. FC Zaandam daar en tegen was regelmatig dreigend met snelle uitbraken. In de slotfase glipte de bal uit de handen van Yort Willems en rolde bijna in het lege doel en probeerde Kevin Giele met een afstandsschot iets aan de achterstand te doen. De achterstand die op het scorebord stond was weliswaar nog niet onoverkomelijk maar gelet op het zeer matige veldspel van Marken met veel slechte passes en daardoor veel balverlies en het ontbreken van het creëren van mogelijkheden en een felle tegenstander zou het toch moeilijk worden.

Marken startte ongewijzigd aan het tweede bedrijf maar kreeg in de 3de minuut na de thee de deksel al op de neus. Van zeer dichtbij maakte Zino Hartgens met een diagonaal schot de 3-0. Een schot van Kevin Giele werd er later helaas uitgetikt. Net binnen het uur spelen bracht de technische staf van Marken een dubbele wissel in Tijs Klaver voor Roy Honingh en Youran Burggraaf voor Kevin Giele. Tevens werd het elftal iets omgezet met Jeffrey Schilder op de backpositie en Dominic Zeeman meer naar voren. Dit leek direct effect te hebben want 6 minuten later lag de 3-1 in het net. Uit een corner kopte Tijs Klaver op het doel en in tweede instantie schoot hij de bal tegen de touwen. Na deze goal was er een klein akkefietje tussen Youran Burggraaf, wilde de bal snel meenemen, en de keeper van FC Zaandam, ging theatraal naar de grond, wat Youran op rood kwam te staan en de keeper van Zaandam op geel. En dus moest Marken met 10 man verder, terwijl Marken juist op dat moment iets beter in de wedstrijd leek te komen. Kort na dit moment kwam Tijs Klaver net iets hoogte tekort om uit een corner de aansluitingsgoal binnen te koppen. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd de 4-1 en tevens de eindstand op het scorebord gezet. Balverlies aan de zijkant en de keeper weer ver uit de goal kon de bal eenvoudig diagonaal door Zino Hartgens in het lege doel worden geschoten. In de slotfase kreeg de thuisploeg zelfs nog een aantal redelijke mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd van Marken zijde, in twee wedstrijden 10 goals tegen, en zal er toch uit een ander vaatje, trainingsarbeid, getapt moeten worden om in de laatste 7 wedstrijden te voorkomen om nog onnodig in de problemen, nacompetitie, te komen. De schouders zullen er onder moeten van de spelersgroep en staf. Succes.

Volgende zaterdag 30 april staat de thuiswedstrijd tegen ASV Arsenal op het programma aanvang 14.30 uur.