naar Marker Nieuws indexpagina
Gezocht: 'Kerkzitters' voor de Grote Kerk

 Na een gedwongen sluiting van 2 seizoenen in verband met Covid, mogen we weer open.

Vanaf de dag na Pasen tot en met de herfstvakantie is de Grote Kerk open voor toeristen en andere belangstellenden om een kijkje te nemen. Bezoekers zijn onder de indruk van het interieur, maar ook van de gastvrijheid van de dames en heren, die het openstellen van onze Grote Kerk mogelijk maken. Bezoekers spreken hun waardering uit in de vorm van een stukje in het gastenboek, maar ook in financiële zin. De opbrengst van de vreemdelingenbussen is namelijk jaarlijks ruim € 3.000,=. Geld dat we de afgelopen twee jaar zijn misgelopen, maar dat onze Protestantse gemeente goed kan gebruiken.
 
Gelukkig kunnen we al jaren rekenen op een groep trouwe vrijwilligers, die op willen treden als gastvrouw / gastheer. Afgelopen zaterdag (9 april) hebben we de aftrap gehouden en hebben we het rooster bekeken. Helaas hebben we moeten vaststellen, dat we voor zowel dinsdag ochtend als donderdag ochtend een vacature hebben. Als er geen gastheer of gastvrouw is, dan moeten we de kerk helaas gesloten houden.
 
Lijkt het u wat om bezoekers te ontvangen, informatie te verschaffen over de historie van Marken en de plaatselijke Kerk EN
heeft u zo nu en dan OF iedere week een paar uurtjes tijd?
 
DAN ZIJN WE NAAR U OP ZOEK !!
 
De kerk gaat ‘s ochtends om 10.00 uur open. Om 13.30 uur wordt de ochtend zitter / ploeg afgelost en om 17.00 uur gaat de kerk weer dicht.
 
Wilt u weten hoe het werkt en wat het precies inhoudt, loop dan gerust eens binnen.
 
Lijkt het u leuk om ‘vaste zitter’ of invaller te worden, dan kunt u zich aanmelden bij
J.S. Roos (De Pieterlanden 1, 06-10908437).

Bron: Jan Sijmen Roos, donderdag 14 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina