naar Marker Nieuws indexpagina
Geraniumverkoop 2022
voor Stichting Hoeboeh en Oekra´ense vluchtelingen
 
Ook dit jaar verkoopt de Diaconie van de kerk op Marken weer verschillende soorten geraniums voor de projecten in RoemeniŰ en MoldaviŰ. Behalve voor ondersteuning aan de opzet en ontwikkeling van de projecten, zoals vorig jaar het weeshuis in Caplani, worden er sinds de inval in de Oekra´ne in veel projecten ook vluchtelingen opgevangen. De mensen van de projecten hebben zelf niet veel, maar steken toch de helpende hand uit, want veel vluchtelingen passeren op hun vlucht de plaatsen van de projecten.  MoldaviŰ ligt aan de oostgrens tegen de grens van Oekra´ne. Daarom is in de projecten waar vluchtelingen passeren met steun van Hoeboeh extra voedsel ingeslagen. Een buffer voor de mensen zelf in deze onzekere tijden, maar ook voor de gaarkeukens waar de passerende vluchtelingen van eten en tijdelijk onderdak worden voorzien. In Rascaeti-noi en Caplani bijvoorbeeld wordt constant aan 20 tot 30 mensen overnachting en eten aangeboden, na een nacht rust gaan deze mensen weer op pad verder Europa in. Maar waarheen?? De winst die met de geraniumverkoop wordt gemaakt is grotendeels bestemd voor de projecten, maar voorziet de projecten nu dus ook van voedsel voor de vluchtelingen.
 
Wilt u ook de projecten en hun hulp aan de vluchtelingen ondersteunen met een bestelling van deze mooie 1e klas kwaliteit buitengeraniums??  En zo een zomer lang omringd zijn door prachtige planten in diverse kleuren?
 
Dan kunt u onderstaande bestellijst invullen en deze met vermelding van naam, telefoonnummer en adres en het totaalbedrag in contanten
(of  gelijktijdig overmaken op onderstaande rekening) inleveren op onderstaande adressen:
 
   Neeltje Teerhuis-Zeeman,  Kerkbuurt 120, Marken       
■   Pieter de Groot, Meester Visserstraat 14, Marken
   Trijn Boes, Noorderwerfstraat 12, Marken
   Eef Visser, Buurt 1 nummer 19, Marken
 
Ook kunt u per email bestellen door onderstaande bestellijst geheel ingevuld als bestand te sturen naar:
aagtje.com@gmail.com
eefvisser@hetnet.nl
 
In dit geval kunt u het geld overmaken op NL25 INGB 0000 0600 98  van  Diaconie Protestantse Gemeente te Marken.
Graag v˛˛r maandag 25 april inleveren/bestellen. In de 1e helft van mei komen ze beschikbaar.
 
 Bestellijst in pdf 

Bron: Eef Visser, zondag 10 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina