Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - Jong Holland
Seizoen 2021-2022, zaterdag 9 april 2022, uitslag 0-6
Jong Holland is voor SV Marken altijd een lastige tegenstander en deze middag zou dat helaas niet anders zijn. Ze begonnen strijdvaardig aan de wedstrijd en drukte Marken vanaf de aftrap direct terug op eigen helft.

Nadat eerst nog een kopballetje voorlangs was gegaan was het in de 4de minuut al direct raak. Uit de 2de !! corner werd de bal van grote afstand recht voor het doel door Sietse Bol tegen de touwen gekopt 0-1. Kort hierna alweer dreiging op de goal van Marken.  De thuisploeg bleef het antwoord schuldig en pas na een klein kwartier spelen was er een mogelijkheid van Kevin Giele te noteren. Marken speelde zeer matig met veel slechte passes en onnodig balverlies. Maar in de 21ste minuut werd Youran Burggraaf vrij voor de goal gezet door Kevin Giele en had de gelijkmaker moeten maken. Een minuut later lag de 0-2 in het doel bij Marken die bij de eerste paal door Bas Blankendaal werd binnen getikt, al leek het even dat de scheidsrechter deze goal zou afkeuren. Het voetbal van Marken bleef zeer matig maar werden er vrijwel geen kansen op mogelijkheden weg gegeven. Tien minuten voor de pauze probeerde Amine Aboutaleb met een boogbal te scoren maar de bal ging net naast de kruising. Ricardo Zeeman kwam voor de rust nog binnen de lijnen voor Simon Tol die waarschijnlijk niet verder kon. In de slotfase schoot René Commandeur nog een keer recht op de keeper af maar het was wederom Jong Holland die nogmaals scoorde. Een vrije trap vanaf grote afstand schuin voor het doel werd simpel binnen gewerkt 0-3 en tevens de ruststand. Na 1 minuutje extra tijd floot de scheidsrechter voor de rust en kon de thuisploeg iets gaan bedenken om nog wat van de wedstrijd te maken.

Bij Marken werden direct na de rust geen verder wissels ingebracht en binnen 6 minuten stond de 0-4 op het scorebord. Op randje zestien liet Roy Honingh zich te makkelijk uit spelen en met een omhaal over keeper Yort Willems verschalkte Sam van de Kamer hem. In dezelfde minuut kwam Jeffrey Schilder in het veld voor Kevin Giele die wegens een blessure ook niet verder kon. Door deze wissel wijzigde de opstelling op een aantal plaatsen. Jeffrey Schilder back, Dominic Zeeman rechter aanvaller en Luke de Waart naar de linkerkant. Net binnen het uur spelen probeerde Jeffrey Schilder het met een afstandsschot op de buitenkant van de kruising. In de 59ste minuut maakte Jong Holland met een diagonaal schot de 0-5. Tien minuten later werd een schot met moeite gestopt door Yort Willems. Rond de 70ste minuut bracht de technische staf van Marken een drie dubbele wissel in het veld. Jan Pieter van der Vis voor Sebastiaan Peereboom, Tijs Klaver voor aanvoerder Patrick Bond en Mohammed el Boughlali voor Youran Burggraaf. Aan het spel veranderde niet veel maar zo kregen alle reserve spelers nog wat speelminuten. Twintig minuten voor het eind van de wedstrijd werd het zelfs nog 0-6 uit een diepe bal waarbij de keeper van Marken mis zat. In de 78ste minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste corner te nemen gevolgd door een tweede zonder gevaarlijk te worden. Het slotakkoord was voor Marken met een afstandsschot van Amine Aboutaleb die net naast ging. Na 4 minuten extra tijd floot scheidsrechter A.K. Hemkes voor het einde van deze zeer matige wedstrijd van de thuisploeg.  Een collectief falen….

Volgende week is Marken vrij. Zaterdag 23 april staat de uitwedstrijd tegen FC Zaandam op het programma aanvang 14.30 uur.