naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Marken/Volendam winnaar bij provinciale ABWC 112 wedstrijd in Bussum
Het team van Marken / Volendam
Staand v.l.n.r. : Johan Uithuisje, Pouwel van Altena en Peter Guijt.
Geknield v.l.n.r.: Justin Zeeman, Marc Bont en Dennis Boes.

 

Zaterdag 9 april 2022 werd er in Bussum een Provinciale (brandweer) vaardigheidstoets in de klasse '112' afgenomen. Een combinatie van brandweer Marken/Volendam is tijdens deze toets als eerste geŽindigd. Marken/Volendam gaat door naar de volgende ronde in Beverwijk.
 
De vaardigheidstoetsen worden georganiseerd onder auspiciŽn van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitť (ABWC) en in samenwerking met de medewerkers van de brandweer Bussum.
 
Nummer 1 en 2 gaan door naar 1e ronde 112 Gewestelijk op zaterdag 21 mei 2022 in Beverwijk. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Gooise Meren, waar Bussum onder valt, de heer Han ter Heegde.
 
1. Marken/Volendam, 1.322 punten
2. Volendam, 1.275 punten
3. Nederhorst den Berg, 1.274 punten
4. Naarden, 1.260 punten
5. Kwadijk, 1.260 punten
6. Blaricum, 1.252 punten
7. BMLN, 1.250 punten
8. Vermiljoenweg, 1.237 punten
9. Laren, 1.157 punten

 

 Complete uitslag 112 in Bussum 
 
Scenario:
In een ruimte op de gemeentewerf Bussum, is brand ontstaan. In de ruimte staat een bedrijfsauto in brand. Het pand is onderverdeeld in verschillende compartimenten middels houten platen. Branddoorslag en rookverspreiding is hierdoor zeker een mogelijkheid. De medewerker welke de brand ontdekt heeft wil snel hulphalen, pakt de auto en rijdt, zonder uit te kijken de gemeentewerf op. Een collega op de fiets wordt over het hoofdgezien en er ontstaat een aanrijding. De fietser raakt Ďlichtí bekneld tussen auto/fiets en een laag betonnen obstakel. Bestuurder voertuig, lichtelijk in paniek, belt 112 en maakt melding van de aanrijding. Brandweer rukt uit onder prio 1, ongeval beknelling Huizerweg 51 te Bussum(gemeentewerf).
 
Ter plaatse gekomen worden de ploegen geconfronteerd met dit ongeval, een bevrijding kan vrij snel gerealiseerd worden. Echter, bij een verkenning in de omgeving of goed uitvragen van de bestuurder auto, zullen ze gewezen worden op de binnenbrand.
 
De brand kan gezien de vuurlast, niet bestreden worden met HD (onvoldoende koelend vermogen), dus zal er nagedacht moeten worden over LD. Waterwinning is een OBK op ca. 150 meter (Huizerweg). Er zal dus een opschaling voor wat betreft waterwinning gedaan moeten worden. Dit zal elke Bevelvoerder anders oppakken, tip vanuit de RAC kan dan zijn het vragen van de lokale HBC, welke ca. 6000 liter water bij zich heeft.
Programmaboekje

Bron: PepProductions, zaterdag 9 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina