naar Marker Nieuws indexpagina
Rowdy Boneveld ontvangt 10-jaars vrijwilligersmedaille
'Openbare Orde en Veiligheid'
Vrijwilligers van reddingstation Marken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hadden afgelopen zaterdag, na twee jaar, weer een bemanningsdiner. Dit werd georganiseerd, nabij het station, in Café Restaurant 'Land en Zeezicht' aan de Havenbuurt op Marken.
 
Tijdens deze samenkomst werd plaatsvervangend schipper Rowdy Boneveld in het zonnetje gezet. Rowdy ontving een 10-jaars oorkonde en een vrijwilligersmedaille 'Openbare Orde en Veiligheid'. Zijn partner Denise kreeg een mooie bos bloemen als dank voor de support. De uitreiking werd verricht door de voorzitter van de plaatselijke commissie op Marken, mevrouw Marian van der Weele.
 
Rowdy is inmiddels ruim 13 jaar bij KNRM station Marken. Hij trad als aankomend opstapper in dienst op 3 december 2008. Op 22 juli 2014 werd hij opstapper en per 1 november 2014 plaatsvervangend schipper. Rowdy nam deel aan 239 acties waarbij 413 mensen aan wal zijn gebracht.
 
Vrijwilligersmedaille 'Openbare Orde en Veiligheid'
Rowdy krijgt zijn 10-jaars oorkonde nu pas uitgereikt omdat hij in 2019 wegens werkzaamheden niet aanwezig kon zijn bij het bemanningsdiner en de corona daarna 'roet in het eten' gooide. Hij krijgt een oorkonde en bijbehorende medaille, plus het boek 'Redders van Boven'. De bloemen zijn voor zijn partner Denise, als dank voor de support. Zonder back-up van het thuisfront kan de KNRM-vrijwilliger zijn of haar werk voor de KNRM niet doen.

Bron: KNRM Marken, maandag 4 april 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina