Karakteristieken & Foto's : DVVA - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 2 april 2022, uitslag 1-1
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DVVA op het programma die afgelopen woensdag de wedstrijd tegen HBOK hadden uitgespeeld en uiteindelijk met 2-3 verloren. Op een zeer matig bespeelbaar grasveld en met een harde wind schuin over het veld werd er om precies half drie afgetrapt onder leiding van scheidsrechter M.J. van Grevenbroek. Bij Marken ontbrak Arno Boes wegens een blessure maar was Jeffrey Schilder weer voldoende hersteld om op de bank plaatst te nemen.

Binnen 1 minuut spelen was Kevin Giele al zeer dreigend voor de goal van DVVA en verliep verder de wedstrijd redelijk gelijk op in een behoorlijk tempo. Binnen 10 minuten spelen kwam de thuisploeg uit het niets op een 1-0 voorsprong. Bij een diepe bal kwam Yort Willems te ver uit zijn goal en werd omspeeld waardoor de bal simpel in het lege doel kon worden geschoten.  Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht zonder dat er mogelijkheden of corners voor de doelen werden gecreëerd. Mede door het matige veld en de omstandigheden bleef het een moeizame wedstrijd met name voor Marken die een kunstgrasveld gewend zijn. Op slag van de rust kwam Marken toch nog verdiend op gelijke hoogte. Uit de pas 2de corner van Marken tikte Dominic Zeeman uit een onoverzichtelijke situatie de 1-1 tegen de touwen. Na een minuutje extra tijd floot de scheidsrechter voor de thee.

Marken startte ongewijzigd aan het tweede bedrijf en bleef het moeizaam voetballen. Rond de 12/13de minuut was Marken tot twee keer toe dicht bij een voorsprong. Eerst ging Youran Burggraaf vanaf de zijkant op de keeper van DVVA af en schoot Luke de Waart van afstand met een krul in de uiterste hoek die er uitgetikt werd. Verder gebeurde er vrijwel niets en was soms de thuisploeg de bovenliggende partij en dan weer Marken. Pas in de slotfase zette Marken meer druk naar voren waar alleen een lob van Kevin Giele uit te noteren viel. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Jeffrey Schilder zijn opwachting maken en ging Youran Burggraaf naar de kant. De thuisploeg was in de slotminuut nog dreigend met een afstandsschot maar dat was een makkelijke prooi voor Yort Willems die al eerder nog tegen een onnodige gele kaart was aangelopen. Na 5 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze zeer matige voetbalwedstrijd waarin het resultaat van 1 punt het belangrijkste was.

Zaterdag 9 april staat de thuiswedstrijd tegen Jong Holland op het programma aanvang 14.30 uur.