naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeenteraad Waterland neemt afscheid
 
Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 maart 2022 werd er afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden van gemeente Waterland. GabriŽlle Bekhuis (D66), Beate Janssen van Raaij (PvdA), JaÔro Oranje (VVD), Simon Verbeek (CDA), Jaap Wortel (GroenLinks) en Dorothy Borghardt-De Kat (WaterlandNatuurlijk) keren niet terug in de gemeenteraad.
 
Burgemeester Marian van der Weele sprak alle vertrekkende raadsleden toe en bedankten hen voor hun inzet van de afgelopen vier jaar. ďDe raadsleden van de gemeente Waterland zijn ongelofelijk loyaal aan de verantwoordelijkheid die ze van de kiezer hebben gekregen. Van de zes vertrekkende raadsleden zijn er drie die ook het wethouderschap hebben bekleed en na deze functie weer gemeenteraadslid werden. Simon Verbeek was 40 jaar politiek actief, dat is ongeŽvenaard. Jaap Wortel 14 jaar, GabriŽlle Bekhuis 12 jaar, Beate Jansen van Raay 8 jaar en JaÔro Oranje 7 jaar. Niet alleen deze indrukwekkende loyale staat van dienst is opmerkelijk, ook de betrokkenheid bij de kwesties die er speelden en de bijdrage die allen leverden aan het inhoudelijk debat. Dat ging er soms fel aan toe, maar deze raadsleden zorgden stuk voor stuk dat er ook gezocht werd naar verbinding na een fel debat. We zullen hun inbreng en persoonlijkheid missenĒ, aldus Marian van der Weele.
 
Dorothy Borghardt-De Kat
Dorothy Borghardt-De Kat werd in verband met haar lange staat van dienst als raadslid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich de afgelopen 20 jaar ingezet voor gemeente Waterland.
 
Burgemeester Marian van der Weele (links) en Dorothy Borghardt-De Kat

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 30 maart 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina