Karakteristieken : S.V. Marken - FC Almere
Seizoen 2021-2022, zaterdag 26 maart 2022, uitslag 4-2
Wederom prima omstandigheden om een voetbalwedstrijd te spelen, al was het op het kunstgras misschien al wel warm. Voor de SV Marken stond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Almere op het programma 13 wedstrijd gespeeld en maar 4 punten. Op zich een eenvoudige klus maar voor Marken zijn dat over het algemeen niet de makkelijkste wedstrijden. Marken startte met exact dezelfde basis elf als vorige week tegen AMVJ toen in de eerste minuut van de extra, tijd, 90+1, de 3 punten werden binnen gehaald.

De wedstrijd begon wat behoudend van beide kanten al was Marken al snel de bovenliggende partij. In de 9de minuut resulteerde dat al in een 1-0 voorsprong. Een prima voorzet vanaf de rechterkant door Arno Boes werd door Kevin Giele van dichtbij tegen de touwen geschoten. Hierna deelde de gasten wel een prikje uit maar 10 minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Nu een voorzet van Youran Burggraaf vanaf rechts die met een soort krul door Arno Boes zeer beheerst in de verre hoek werd geschoten. De wedstrijd zakte hierna wat in maar Marken hield eenvoudig stand. FC Almere was rond de 26ste minuut tot twee keer toe over de linkerkant dreigend maar een echte scoringskansen kwamen hier niet uit. Net binnen het halfuur spelen probeerde Arno Boes, uit een voorzet van Youran, het met een lob de keeper van Almere te verschalken maar lukte net niet. Nadat eerst Youran Burggraaf een vrije kopkans niet in het doel kreeg was het in de 40ste minuut wel raak.  Wederom stond de goed spelende Arno Boes aan de basis met een prima voorzet en rondde René Commandeur een beetje hangend in de lucht om de bal binnen te krijgen 3-0. Net in de extra tijd schoot Kevin Giele de 4-0 binnen, hieraan vooraf ging en prima aanval over meerdere schijven (spelers). Je zou zeggen een gelopen wedstrijd en een terechte overwinning, en dat werd het uiteindelijk ook, maar Marken kan het goede spel bijna nooit in de tweede helft voortzetten.

Marken startte ongewijzigd aan het tweede bedrijf maar in de 54ste minuut kwam de weer herstelde Amine Aboutaleb binnen de lijnen voor René Commandeur om de nodige speelminuten te krijgen en dat zou met meer reserve spelers gebeuren. Wat overigens het spel niet ten goede zou komen. Een minuut later waren de gasten dichtbij een goal maar het diagonale schot kon Yort Willems tot corner tikken. Verder werd er behoudend en een tikkeltje onzorgvuldig door Marken gespeeld maar hier kwam verder geen gevaar uit van FC Almere. Rond het uur spelen bracht de trainer van Marken een dubbele wissel in, Ricardo Zeeman voor Sebastiaan Peereboom en Tijs Klaver voor aanvoerder Patrick Bond. Maar er bleef een bepaalde malaise, gemakzucht en onzorgvuldigheid  in het spel van Marken zitten en dat zal het meest aan de positieve stand op het scorebord gelegen hebben. Marken kreeg toch nog wel wat mogelijkheden met diverse verschillende spelers maar het net werd niet meer geraakt. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd mocht Jan Pieter van der Vis nog zijn opwachting maken ten faveure van Luke de Waart. Wat er uiteindelijk al een poosje inzat maakte FC Almere in de 81ste minuut de 4-1 door Boy Vermast die met een diagonaal schot de bal in de verre hoek schoot. In de 88ste minuut werd het ook nog 4-2 toen balverlies op het middenveld simpel werd binnen geschoten. Een meer dan prima eerste bedrijf met goed voetbal en veel goals maar een zeer teleurstellend tweede bedrijf. Maar de 3 punten kwamen meer dan terecht bij Marken. Arno Boes werd na de wedstrijd in de kantine tot man of the match gekozen.

Zaterdag 2 april staat de uitwedstrijd tegen DVVA op het programma aanvang 14.30 uur.