Karakteristieken & Foto's : AMVJ - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 19 maart 2022, uitslag 0-1
Luke de Waart maakt 0-1
AMVJ Voetbal - De leukste voetbalclub van Amsterdam
Op een zonovergoten Sportpark Het Looppad, met een vervelende harde wind schuin over het (gewoon) grasveld, werd er ruim over half drie afgetrapt tegen AMVJ onder leiding van de nog jonge scheidsrechter Thomas.  Bij Marken stond Yort Willems weer in de goal en Kevin Giele links op het middenveld met voor hem Arno Boes, weer fit, op de linksbuiten plaats. Verder was de basisopstelling gelijk aan afgelopen dinsdagavond.

Binnen 4 minuten spelen kreeg de keeper van Marken al een gele kaart wegens hands net buiten het zestienmeter gebied. De beide ploegen leken aan elkaar gewaagd en mede daardoor waren er weinig activiteiten voor de beide doelen. Pas rond het halfuur spelen was de eerste dreiging van de thuisploeg uit een corner waarna zij snel de tweede mogelijkheid kregen vrijstaand voor de goal door matig verdedigen van Marken. Er gebeurde voor de beide doelen weinig al leek de thuisploeg iets dreigender maar Marken hield eenvoudig stand. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf was er een prima aanval over rechts van Marken te noteren opgezet door Luke de Waart en waarbij René Commandeur net iets tekort kwam. Na één minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor de rust, na een niet al te opwindend eerste 45 minuten.

Na de rust kwam Tijs Klaver binnen de lijnen voor de niet geheel fitte René Commandeur. Binnen twee minuten spelen was Marken zeer dichtbij de openingsgoal uit een vrije schietkans van Arno Boes. De wedstrijd verliep verder gelijk opgaand met redelijk en vaak pittig veldspel maar wederom zonder acties voor de doelen. Net binnen het uur spelen kon Roy Honingh niet verder en werd vervangen door Ricardo Zeeman die in het centrum ging spelen en schoof Simon Tol naar de linksback positie. Op deze positie kreeg hij een zeer goede aanvaller tegenover zich die hem in de 65ste ook even de baas was op de achterlijn maar dat liep goed af. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd haalde eerst AMVJ de bal van de lijn en met een snelle uitbraak waren zij zeer dreigend voor de goal van Yort Willems. Marken was in de slotfase de iets bovenliggende partij en in de 82ste minuut probeerde Arno Boes met een boogbal vanaf de eigen helft de keeper van AMVJ te verrassen. Een minuut later een prima aanval van Marken over de linkerkant die helaas door Youran Burggraaf ver over de goal werd geschoten. De wedstrijd werd steeds onrustiger van beide kanten en leek op een 0-0 eindstand uit te lopen waar iedereen dan wel vrede mee zou kunnen hebben. Maar niets leek minder waar en ook nu weer zat het venijn in de staart. Kreeg AMVJ in de 90ste minuut een zeer grote opgelegde kans de drie punten in Amstelveen te houden was het toch weer Marken dat in de eerste minuut van de blessuretijd toesloeg. Een uittrap van Yort Willems met de wind mee stuiterde over de verbouwereerde keeper van AMVJ heen. Een attente Luke de Waart was meegelopen een schoot van bijna de achterlijn de 0-1 binnen. In de extra tijd van 5 minuten kwam Marken niet meer in gevaar en werden de drie zeer belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. En een zeer teleurgesteld AMVJ achterlatend dat eigenlijk wel één puntje had verdiend.

Zaterdag 26 maart staat de thuiswedstrijd tegen FC Almere op het programma aanvang 14.30 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Een uittrap van Yort Willems met de wind mee stuiterde over de verbouwereerde keeper van AMVJ heen.
Een attente Luke de Waart was meegelopen en werkte de bal tussen de palen van de tegenpartij, 0-1.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zondag 20 maart 2022