Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - FC Zaandam
Seizoen 2021-2022, dinsdag 15 maart 2022, uitslag 2-2
Alle wedstrijden die op zaterdag worden afgelast zullen, in verband met het volle programma, doordeweeks moeten worden ingehaald. Zo ook de thuiswedstrijd tegen FC Zaandam die op zaterdag 26 februari werd afgelast. Bij Marken stond Wesley Uithuisje op de goal en verving Youran Burggraaf de geblesseerde Arno Boes en verder was de opstelling ongewijzigd.

De eerste lichte dreiging was voor Marken maar al snel was FC Zaandam zeer dreigend met een snelle uitbraak en twee man vrij voor de goal. Net binnen het kwartier spelen kwamen de gasten uit Zaandam op een 0-1 voorsprong. Bij vermeend buitenspel stond de verdediging van Marken stil en kreeg Brian Klein Reesink de gelegenheid om de bal van afstand in de verre hoek te schieten. Marken speelde slordig en met teveel onnodig balverlies waardoor Zaandam met snelle uitbraken en paar keer dreigend waren. Rond het halfuur spelen was Marken in deze fase een aantal keren dreigend maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Met een 0-1 stand op het scorebord gingen de ploegen aan de thee en teleurstellend eerste bedrijf voor met name Marken.

Na de thee bleef Tijs Klaver achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ricardo Zeeman die in het centrum kwam te spelen. Hierdoor kwam Simon Tol op de linksback positie en schoof Roy Honingh een plaats naar voren. Binnen een minuut spelen verdubbelde Zaandam bijna de stand maar het schot van de zijkant werd uitstekend door Wesley Uithuisje tot corner verwerkt. Marken zette vanaf de vijfde minuut na de rust druk naar voren en kreeg een aantal goede tot zeer goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In de 65ste minuut was er dan eindelijk loon naar werken, een prima aanval werd door Youran Burggraaf recht voor de goal tegen de touwen geschoten 1-1. Kort hierna kreeg Roy Honingh een prima kopkans en werd een diagonaal schot van Zaandam tot corner getikt. In de 72ste minuut kwamen de gasten wederom op voorsprong. Een lage corner werd niet goed verdedigd en van dichtbij door Nadir Djeddi binnen gewerkt 1-2. Marken zette een tandje bij en in een hoog tempo probeerde Marken er minimaal een verdiend gelijkspel uit te slepen. Dominic Zeeman werd mee naar voren gestuurd om nog meer druk te kunnen zetten. In de 98ste had dat resultaat en kopte hij dan ook de 2-2 tegen de touwen. Na 11 minuten extra tijd, veel krampgevallen bij de gasten en een korte blessure van de scheidsrechter, floot scheidsrechter Punt voor het einde van deze enerverend en met name tweede helft.

Zaterdag 19 maart staat de uitwedstrijd tegen AMVJ op het programma aanvang 14.30 uur.