Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - OSV
Seizoen 2021-2022, zaterdag 12 maart 2022, uitslag 2-2
Vandaag kwam OSV, oude club van onze trainer, een bezoek brengen aan ons sportcomplex Nooitgedacht. Gezien de stand op de ranglijst van OSV zou dit best wel een pittige klus kunnen worden. Bij Marken ontbraken Yort Willems (k) en Jeffrey Schilder. Dominic Zeeman startte in de basis als rechtsback en Tijs Klaver had een verdedigende rol op het middenveld net voor de verdediging.

De wedstrijd was nog niet eens echt op gang gekomen toen René Commandeur in de 6de minuut met een diagonaal schot in de verre hoek de 1-0 op het scorebord zetten. Na een kwartier spelen waren de gasten voor het eerst dreigend met een afstandsschot net over de goal. In het aansluitende kwartier gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen en hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht al was OSV iets dreigender. Rond de 32ste minuut zette Marken een prima aanval op met een steekpass van Arno Boes richting Kevin Giele die de bal breed lag op Luke de Waart, maar die helaas niet kon afronden. Een aantal minuten later kreeg Marken 3 corners op rij te nemen maar zonder succes. Al met al een redelijk eerste bedrijf maar weinig spectaculair en waarin beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden maar wel Marken op een 1-0 voorspong stond.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf om zo het spel uit de eerste helft voor te zetten. Binnen 6 minuten spelen kreeg OSV twee goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Maar het was Marken dat in de 51ste minuut op een 2-0 voorsprong leek te komen. Een diepe bal van Dominic Zeeman werd door Kevin Giele tegen de touwen geschoten. Maar volgens de grensrechter van OSV was dit in buitenspel situatie en scheidsrechter Barrales nam dit over. Drie minuten na deze wel of niet terecht afgekeurde goal werd de 1-1 uit een penalty binnen geschoten. Een overtreding van Steven Giele binnen de zestien werd bestraft nadat de verdediging van Marken aan een buitenspel situatie dacht. OSV was en kwam mede hierdoor beter in de wedstrijd en had een licht overwicht zonder het creëren van kansen of mogelijkheden. Halverwege het tweede bedrijf kwam Marken goed weg bij een lob op de lat en de rebound die naast werd geschoten. Verder gebeurde er weinig voor de beide doelen. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Davey de Haze de 1-2 met een diagonaal schot in de verre hoek tegen de touwen. Hiermee leek de wedstrijd beslist in het voordeel van de gasten uit Amsterdam. Maar niets bleek minder waar. Uit de 10de corner in de gehele wedstrijd in de 90ste minuut viel alsnog de gelijkmaker. Een corner van Kevin Giele over alles en iedereen heen werd terug gekopt en stelde Luke de Waart in staat de bal van dichtbij binnen te tikken 2-2. Het had in de 93ste minuut nog mooier kunnen/moeten worden toen Dominic Zeeman, vrij voor de keeper helaas net naast schoot. Na 5 minuten extra tijd floot scheidsrechter Barrales voor het einde van de wedstrijd en konden we de 2-2 eindstand redelijk uit de voeten.

Volgende week zaterdag 19 maart staat de uitwedstrijd tegen AMVJ op het programma aanvang 14.30 uur.

Maar eerst speelt Marken 1 dinsdagavond 15 maart de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Zaandam, aanvang 20.00 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Onderstaand aanvullende foto's van redactie Marker Nieuws
Fotografen Erik Rietman (links) en Jan Pieter Schouten.
Scheidsrechter Julio Barrales.
Penalty OSV: Jesse Willems schiet de stand naar 1-1. Marken doelman Steven Giele is kansloos.
Na de corona perikelen weer een gezellig vol beun voor kantine 'Nooitgedacht'.
Verzorger Cor Sarton moest ook een paar binnen de lijnen komen.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zondag 13 maart 2022