Karakteristieken: S.V. Zandvoort - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 5 maart 2022, uitslag 3-2
Onder prima weersomstandigheden, maar wel koud voor het meegereisde publiek, werd er rond half drie afgetrapt tegen SV Zandvoort op Sportpark Zandvoort. Scheidsrechter van dienst was de heer P.P. Beudeker en de vaste grensrechter Michael Visser werd deze middag vervangen door Stephan Plat. Bij Marken ontbraken Luke de Waart en Yort Willems. Jeffrey Schilder stond na 2 wedstrijden schorsing weer op zijn vertrouwde rechtsback positie.

Zeker het eerste kwartier spelen was van beide kanten aftastend zonder dreiging voor de beide doelen al leek Marken iets meer druk naar voren te kunnen zetten. De fase daarna was de thuisploeg een enkele keer dreigend en ging een afstandsschot van Arno Boes ruim over de goal. Tien minuten voor de thee kreeg de thuisploeg een vrije trap randje 16 meter toegekend die met moeite geblokt werd door Patrick Bond. Een paar minuten later was Marken zeer dichtbij de openingsgoal uit een scrimmage over diverse schuiven voor de goal van Zandvoort. En een minuut later ging een lobje van Arno Boes maar net over het doel. Direct hierna werd een uitbraak van Zandvoort met moeite gestopt door Steven Giele net binnen het zestienmeter gebied. In de slotfase van het eerste bedrijf waren er wel wat mogelijkheden te noteren maar het gehele eerste bedrijf was matig met teveel slechte passes en onnodig balverlies.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en kwam binnen 2 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant door Jeffrey Schilder werd door Arno Boes tegen de touwen gewerkt. Vanaf de 49ste minuut moest de thuisploeg met 10 man verder. Een grove overtreding op Kevin Giele door Dani Kirchhof werd bestraft met rood of zijn tweede gele kaart. De fase hierna ging de wedstrijd op en neer en was van het numerieke verschil niets te merken.  De thuisploeg was dreigend maar ook Marken was tot twee keer toe ook zeer dichtbij een doelpunt om de marge te verdubbelen. Een beetje uit het niets viel na een uur spelen de gelijkmaker. Een uitbraak van Zandvoort werd uit de draai door Kas de Vries te simpel binnen geschoten 1-1. Twee minuten later kwam Marken alweer op voorsprong uit een onoverzichtelijke situatie door Youran Burggraaf 1-2.  Maar deze opsteker was van korte duur. In de 65ste was de stand alweer gelijk, 2-2, uit een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied door Jeffrey Sam-Sin die midden door het doel ging.  Drie minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong en weer uit een vrije trap door Jeffrey Sam-Sin die iets van richting werd verandert 3-2.  Twintig minuten voor tijd ging Arno Boes naar de kant en kwam Mohammed el Boughlali binnen de lijnen die duidelijk wedstrijd ritme mistte met zijn actie. Om de onnodig dreigende verlies partij te voorkomen bracht de trainer van Marken in de 80ste minuut een dubbele wissel in, Tijs Klaver en Dominic Zeeman voor Jeffrey Schilder en Roy Honingh.  Jan Pieter van der Vis kwam in de blessuretijd nog in het veld voor de geblesseerde Amine Aboutaleb. Na 5 minuten extra tijd floot scheidsrechter Beudeker voor het einde van deze voor Marken teleurstellende wedstrijd en een onnodig verlies.

Volgende week zaterdag 12 maart staat de thuiswedstrijd tegen OSV op het programma, aanvang 14.30 uur.