Karakteristieken: WV-HEDW - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 12 februari 2022, uitslag 2-0
Een screenshot van de wedstrijd, welke live werd uitgezonden via '360 Sports Intelligence' van WV-HEDW
De geplande competitie uitwedstrijd uit tegen Waterwijk is verplaatst naar dinsdag 1 maart aanvang 20.00 uur. Maar er is op korte termijn een oefenwedstrijd geregeld tegen zaterdag eerste klasser WV-HEDW (WV), waarvan de wedstrijd ook was geannuleerd, op sportpark Middenmeer in Amsterdam. Onder leiding van scheidsrechter Klaver en twee neutrale grensrechters werd er om iets over half drie onder prima voetbal omstandigheden afgetrapt.

Bij Marken waren Yort Willems, Jeffrey Schilder en Kevin Giele door diverse omstandigheden afwezig maar was Mohamed el Boughlali weer aanwezig na een lange blessure. De eerste dreiging was al snel voor de thuisploeg, veel verder kwamen zij niet, en kreeg Marken na 10 minuten spelen al een domper te verwerken. Arno Boes kon wegens klachten niet verder en voor hem kwam Jan Pieter van der Vis in het veld. Door deze noodgedwongen wissel werd Dominic Zeeman naar de linksbuiten positie verkast en Jan Pieter van der Vis als rechtsback ingezet. Na ruim een kwartier spelen kreeg WV-HEDW een vrije trap te nemen net buiten het zestienmetergebied maar deze was zonder gevaar. Marken speelde gegroepeerd vanaf de eigen helft met af en toe een uitval en zonder iets weg te geven. Net binnen het halfuur spelen schoot de thuisploeg van afstand op de lat maar veel verder aan mogelijkheden kwamen zijn niet. Marken was zelfs in de 29ste minuut zeer dichtbij een mogelijke openingsgoal. Buiten een kopkansje van WV in de 32ste minuut waren zij verder vrijwel niet dreigend voor de goal van Marken. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Marken steeds meer uit de verdedigende stelling met een wel zeer goede mogelijkheid in de 40ste minuut om zelfs op voorsprong te komen. Een uitbraak over de rechter kant met Luke de Waart die afstormend op de goal de bal helaas niet goed bij de meegelopen Youran Burggraaf kreeg om de 0-1 op het scorebord te zetten. Al met al een prima eerste bedrijf waarin Marken goed partij gaf en betrekkelijk eenvoudig overeind bleef.

Na de thee ging Marken met dezelfde spelers verder als waarmee voor de rust gestopt was. Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk en in deze fase was de eerste klasser 1 keer dreigend met een afstandsschot die ver naast het doel van Marken ging. Precies na een uur spelen ging Tijs Klaver licht geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Melvin Uithuis. De wedstrijd verliep verder van 16 tot 16 meter lijn zonder dat er van beide kanten mogelijkheden werden gecreëerd of weggeven. In de 69ste minuut kwam Marken op een onnodige 1-0 achterstand. Vertwijfeld rond spelen achterin met een terug speelbal op de keeper die de bal naar voren schoot en opgevangen werd door WV waar uiteindelijk de goal uit kwam. Een paar minuten later schoot WV gevaarlijk net voorlangs gevolgd door dreiging toen de keeper van Marken (te) ver uit zijn goal was gekomen. In de 75ste bracht de trainer van Marken een dubbele wissel in het veld. Roy Honingh werd vervangen door Cornelis Vlasbloem en Youran Burggraaf door Mohammed el Boughlali die zo weer zijn eerste minuten kon maken. Tien minuten voor het eind van de officiële speeltijd werd de 2-0 op het scorebord gezet uit een prachtig diagonaal afstandsschot in de uiterste hoek. Marken legde hierna nog wel een prima aanval op de mat maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Na 2 minuten extra tijd floot scheidsrechter Klaver voor het einde van deze zeer nuttige oefenwedstrijd tegen een prima voetballende tegenstander die toch wel terecht met 2-0 won.

Zaterdag 26 februari  staat de eerste competitiewedstrijd  thuis tegen FC Zaandam op het programma, aanvang 14.30 uur