Karakteristieken: S.V. Marken - EVC (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 5 februari 2022, uitslag 4-5
In de zeventiende minuut scoort EVC 0-2 uit een corner
Op een zeer winderig sportcomplex werd er om 15.00 uur thuis afgetrapt tegen zaterdag derde klasser EVC. In de basis opstelling bij Marken waren twee mutaties ten opzichte van vorige week. Dominic Zeeman startte op de rechtsback positie in plaats van Jeffrey Schilder (volgende week nog geschorst), en Amine Aboutaleb nam zijn plaats op het middenveld weer in ten faveure van Tijs Klaver.

De gasten uit Edam begonnen fysiek sterk en waren in de eerste minuten al dreigend voor het doel van Steven Giele, Yort Willems ontbrak bij de groep !!. In de 12de minuut zette zij zelfs de 0-1 al op het scorebord toen de bal simpel kon worden binnengeschoten uit balverlies net buiten het zestienmeter gebied. Vijf minuten later werd de 0-2 vrijstaand binnen gekopt uit de eerste de beste corner. De thuisploeg kwam er totdat moment vrijwel niet aan te pas en kwam zeker niet bij de goal van de tegenstander. Pas rond de twintigste minuut was Marken voor het eerst dreigend met een diagonaal schot van Kevin Giele in het zijnet met vervolgens een afstandsschot van Arno Boes die maar net naast ging. Marken kwam beter in de wedstrijd en scoorde de aansluitingsgoal halverwege het eerste bedrijf. Het schot van Amine Aboutaleb kon nog worden gestopt maar de alert meegelopen René Commandeur tikte de rebound binnen 1-2. Een paar minuten later maakte Arno Boes de gelijkmaker 2-2, uit een voorzet vanaf de linkerkant door Amine. Twee minuten later kwam Marken zelfs op voorsprong 3-2, uit goed doorzetten en prima voorzet vanaf de rechterkant door Dominic Zeeman schoot Kevin Giele de bal tegen de touwen. Tien minuten voor de thee maakte Luke de Waart de 4-2 met een lobje uit een assist van Kevin Giele. Helaas haalde Kevin de rust net niet wegens klachten en werd vervangen door Jeffrey Schilder.

Na de thee kwam Ricardo zijn broer Dominic Zeeman vervangen en kwam Tijs Klaver binnen de lijnen voor René Commandeur. Binnen tien minuten spelen vergrootte Jeffrey Schilder bijna de voorsprong maar helaas kwam zijn schot op de lat. Bij deze dreigende actie zou het de tweede helft blijven want de wedstrijd kwam van Marken zijde niet meer opgang. Net na een uur spelen kwam Youran Burggraaf in het veld voor Arno Boes. EVC kwam in de 66ste minuut terug in de wedstrijd uit een simpele goal via binnenkant paal in een leeg doel 4-3. Vier minuten later werd het zelfs 4-4 door balverlies op het middenveld en de keeper (te) ver uit de goal. Het enige wapenfeit van Marken was nog een afstandsschot ver over de goal. In de 80ste minuut trok EVC de overwinning nog naar zich toe, uit een diepe bal werd de keeper uitgespeeld en diagonaal de 4-5 in het lege doel geschoten. De scheidsrechter van dienst P. de Waart vond het na 2 minuten extra tijd ook wel genoeg en kon het publiek eindelijk naar huis.

Al met al een matige wedstrijd, zeker de tweede helft, en geen goede voorbereiding voor de volgende week wanneer het sterke Waterwijk op het programma staat.

Volgende week zaterdag 12 februari inhaal competitiewedstrijd uit tegen Waterwijk in Almere, aanvang 15.00 uur