naar Marker Nieuws indexpagina
D66 Waterland start meldpunt voor Waterlandse verkeersproblemen
In iedere kern van Waterland zijn er problemen rondom verkeer. De gemeente gaat binnenkort aan de slag met de verkeersproblemen die spelen in de kern Ilpendam, maar het gaat D66 Waterland niet snel genoeg. De partij heeft een meldpunt opgericht waar inwoners hun problemen met verkeer kunnen melden. Ook op Marken speelt er een aantal zaken. “Inwoners zelf hebben vaak goede en creatieve oplossingen”.
 
Forenzen die parkeren in Ilpendam, het sluipverkeer in Broek in Waterland, zwaar verkeer in de oude kern van Monnickendam. Inwoners van bijna iedere kern klagen over problemen en hinder die zij ondervinden. Zo ook op Marken. Bekend is dat er nog steeds auto’s doorrijden die dat niet mogen en dat er illegaal wordt geparkeerd. En zoals in bijna alle kernen kent ook Marken het probleem van zwaar verkeer dat zorgt voor schade aan wegen en huizen. De problemen spelen al jaren en tot nog toe heeft de gemeente Waterland hier nog weinig mee gedaan.
 
Het is lijsttrekker van D66 Gerard Meij een doorn in het oog. “Ik roep al enige tijd aan de slag te gaan met deze problemen.”  Op dinsdagavond 8 februari is de eerste bijeenkomst voor inwoners van Ilpendam. “Eindelijk”, verzucht Meij die overigens wel zeer te spreken is over de opzet om de problemen samen met de inwoners aan te pakken. Hij is verkeerspsycholoog en weet hoe belangrijk de betrokkenheid van inwoners zelf is. “Bewoners kennen zelf als geen ander de achtergrond van de problemen en hebben vaak hele goede creatieve ideeën hoe deze op te lossen. Ook bij de maatregelen die gekozen worden kunnen ze zelf een belangrijke bijdrage leveren.”
 
Verkeersproblemen doen zich overal voor. Om zich hard te kunnen maken voor het oplossen van deze problemen wil de partij graag  weten wat op dit moment de grootste knelpunten in de verschillende kernen van Waterland zijn. Gedurende de maand februari kunnen inwoners knelpunten die zij rondom verkeer ervaren doorgeven. Dit kan door een melding te doen op www.d66.nl/waterland. Daarna wordt de top-3 van verkeersproblemen in Waterland bekendgemaakt. Aankomende raadsperiode gaat D66 actief aan de slag met voorstellen om de problemen aan te pakken.

Bron: D66 Waterland, donderdag 3 februari 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina