Karakteristieken: RKAV Volendam 2 - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 29 januari 2022, uitslag 3-0
Na een verlengde winterstop vanaf 27 november 2021, corona maatregelen, speelde Marken vandaag een oefenwedstrijd en wel uit tegen de zaterdag amateurs (talenten) van de RKAV Volendam 2 ter voorbereiding op de herstart van de competitie. De wedstrijd werd gespeeld op het 2de veld, in verband met competitie verplichtingen op het hoofdveld, waar een zeer sterke wind dwars over het veld stond.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontwikkelde er een sportieve en felle wedstrijd tegen de jonge talenten van Volendam die onder leiding staan van Ramon Visser, oud voetballer van Marken. Net binnen het kwartier spelen kregen de talenten van de thuisploeg twee zeer goede mogelijkheden om de score te openen. Rond de 21ste minuut was de eerste mogelijkheid voor Marken te noteren. De fase daarna keerde eerst Yort Willems nog een schot van dichtbij met 1 hand en kreeg Marken twee mogelijkheden uit vrije trappen. In de slot minuut leek Marken op een 0-1 voorsprong te komen, een prima voorzet vanaf de linkerkant door Luuk de Waart werd door Kevin Giele in buitenspel positie binnen getikt.  En dus terecht afgekeurd. Al met al een redelijk eerste bedrijf, en dat na twee maanden stilstand, maar met te weinig mogelijkheden voor beide doelen, maar dat had ook met de weersomstandigheden te maken.

Marken startte het tweede bedrijf met drie verse spelers om ook de nodige speelminuten in de benen te krijgen met de nodige omzettingen in de opstelling tot gevolg. Dit pakte in de eerste minuten niet goed uit. Drie minuten na de thee werd eerst een prima diepe bal alleen voor de keeper uitstekend afgerond 1-0 en twee minuten later een misverstand tussen keeper en verdediger afgestraft 2-0. Rond het uur spelen was er dreiging van Kevin Giele samen met Luuk de Waart en een vrije trap hoek zestienmeter waaruit een goede mogelijkheid voor Arno Boes kwam om de aansluitingsgoal te scoren. Een paar minuten later lag de 3-0 in het net, deze kwam uit een schitterend diagonaal onhoudbaar schot in de kruising. Een kwartier voor tijd waren de gastheren dichtbij de vierde goal uit een snoeihard diagonaal schot die maar net over de goal ging. In de slot fase gebeurde er vrijwel niets meer en bloedde de wedstrijd dood en dat was gelet op de weersomstandigheden geheel logisch.

Volgende week waarschijnlijk nog een oefenwedstrijd en dan weer voor het echie.

De eerstvolgende inhaal competitiewedstrijd is op 12 februari uit tegen Waterwijk, aanvang 15.00 uur