naar Marker Nieuws indexpagina
Gebruik van de ondergrondse restafvalcontainers op Marken
 
Het nieuwe ondergrondse afval inzamelsysteem in de kern van Marken wordt goed gebruikt!
 
De restafvalcontainer aan de Kruisbaakweg (tegenover Albert Heijn) blijkt veruit het populairst te zijn. Als u op Marken woont heeft u misschien zelf ook al eens gemerkt dat deze container vaak helemaal vol zit. We begrijpen dat dit erg vervelend is.
 
De vrachtwagen die de containers leegt, moet bijna wekelijks een extra rit maken voor deze overvolle container, wat vaak onhaalbaar is in de planning en bovenal niet erg duurzaam is. Daarbij blijkt dat de overige twee containers nog genoeg ruimte over hebben.
 
Om het afvalaanbod meer te verspreiden over de drie ondergrondse containers op Marken, vragen wij de gebruikers om vanaf heden gebruik te maken van de verspreiding zoals in onderstaande kaart is aangegeven. De ondergrondse containers bij locatie Dorpshuis en Zereiderpad/ Walandweg worden op deze manier vaker gebruikt.
 
We hopen hiermee het probleem van de overvolle containers op te lossen. We vinden aansturing van de container Kruisbaakweg middels aangepaste afvalpasjes op dit moment niet nodig, dit kan veranderen wanneer de problemen aanhouden.
 
Voor ieders woongenot op Marken vragen we de gebruikers dan ook vriendelijk om mee te werken en het restafval te deponeren in de ondergrondse container die op de kaart aan hun adres gekoppeld is.
 
Alvast veel dank voor de medewerking.
 
 Verdeling Ondergrondse Restafval containers op Marken in pdf 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 7 januari 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina