naar Marker Nieuws indexpagina
Gea Porsius met pensioen!
 
Beste Markers,

De beste wensen en een gezond 2022!

21 jaar heb ik op Marken fysiotherapeut mogen zijn en met veel plezier heb ik samengewerkt met veel partijen.
Dit jaar begint het anders voor mij: PENSIOEN.

Een receptie om herinneringen op te halen en afscheid van elkaar te nemen zit er voor nu niet in.
Wouter Molenaar, Jos Kooistra en Lenka Buhlova zullen met hun kundigheid de fysiotherapie voortzetten.

Groeten, Gea Porsius
 
     

 Gea is in 2000 op Marken gestart nadat Nelleke Koord gestopt was met haar praktijk. In het begin kwam zij 2 dagdelen naar Marken en had een praktijkruimte in het Buurthuis.

 

Vanaf het begin dat Gea gestart is, heeft zij een goede samenwerking gehad met de huisartsen. Eerst waren dat nog dr. Haverkamp en dr. van Dijck, later bij de huidige huisartsen dr. Mooij en dr. Tak. Deze samenwerking is bijna uniek te noemen, want vaak worden dit soort overleggen uit de drukke agendaís geschrapt en in een andere vorm gegoten.
Na het vertrek van Gea zal Jos dit overleg voortzetten.
 
Dat het Trefpunt in 2010 de nieuwe sportruimte openeden, heeft de Fysiogroep direct intrek genomen in de ruimte naast de oefenzaal. Hierdoor hoefde de inwoners van Marken niet meer van Marken af voor noodzakelijke revalidatie (bijv. na heup-/ knieprothese).
 
Met het starten in het Trefpunt werd ook de aanwezigheid van een fysiotherapeut op Marken vergroot. Van 2 dagdelen door Gea, kwamen daar 2 dagdelen voor Wouter, Jos en later ook Lenka bij. Momenteel is er 6 dagdelen per week een fysiotherapeut op Marken aanwezig, met allemaal een eigen specialisatie.
 
Ook schoof Gea regelmatig aan bij de werkgroep Zorg & Welzijn van de Eilandraad. Dit niet alleen tijdens de reguliere vergaderingen, maar ook tijdens de vergaderingen met diverse disciplines. Vooral het rechtstreekse contact met de thuiszorgorganisaties was een goede toevoeging aan de zorgverlening op Marken.
 
Gea heeft zich ook bezig gehouden met het opstarten van het Fitte Senior traject. Want een senior die een goede conditie heeft, voldoende spierkracht heeft en zijn balans heeft vergroot kan vaak beter met tegenslagen om gaan. Of dit nou lichamelijke of emotionele tegenslagen zijn, het belang van bewegen op welke leeftijd dan ook is ook wetenschappelijk aangetoond.

Ook de beweegsessie bij de Hoogkamplaan tijdens de lockdowns  werden goed bezocht en er werd fanatiek meebewogen.
 
Na het vertrek van Gea nemen Jos, Wouter en Lenka de groepen en begeleiding over. Het is een rare tijd om tijdens een lockdown afscheid te nemen van alle patiŽnten die ooit bij Gea in behandeling zijn geweest.
 
De Fysiogroep Marken is bereikbaar op telefoonnummer: 0299-601453, indien er niemand aanwezig is kan er gebeld worden naar Monnickendam: 0299-654399.
www.fysiogroepwaterland.nl
Wouter Molenaar Lenka Buhlova Jos Kooistra

Bron: Fysiogroep Waterland, dinsdag 4 januari 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina