naar Marker Nieuws indexpagina
EBS bestaat tien jaar
Op zondag 11 december 2011 gingen wij van start in Waterland, onze allereerste concessie. Dat willen we natuurlijk vieren. Want een feestje vieren, dat doe je samen!

Waarom willen we ons 10-jarig bestaan vieren? Redenen genoeg!  Zo zorgen we nu al 10 jaar lang voor een goede en betrouwbare dienstregeling. In Waterland, maar ook in Voorne-Putten & Rozenburg en Haaglanden. Juist in deze tijd vinden we het extra belangrijk om te laten zien dat wij er zijn voor iedereen die het OV nodig heeft. We willen graag iedereen vervoeren, op een prettige en verantwoorde manier. En dat kn, zeker als je zelf een rustig moment kiest voor je reis.
 
Feest!
Op donderdag 9 december 2021 was de feestelijke aftrap van ons jubileumjaar. Op verschillende plaatsen en dagen delen onze promoteams dan wat lekkers uit. Als bedankje voor onze trouwe reizigers! In de loop van 2022 volgen meer publieksvriendelijke acties. Daarover lees je binnenkort meer op deze de EBS website.
 
Hoe het begon
EBS werd in 2010 opgericht als dochterorganisatie van de Egged Group. De naam EBS staat voor Egged Bus Systems. Op 11 december 2011 startten we met het busvervoer in de concessie Waterland: de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang.

De opdrachtgever (toen: Stadsregio Amsterdam) was heel tevreden met het bod van EBS. Portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio, Eric Wiebes zei destijds: EBS deed een bod van hoog niveau, dat een zeer goede beoordelingsscore heeft gehaald.
 
We boden comfortabele, schone bussen en meer dienstverlening. Ook kwamen er loketten waar reizigers terecht konden voor hulp en informatie en nieuwe bussen met een goed systeem voor klimaatbeheersing, meer beenruimte en comfortabele stoelen. Als en van de eerste Nederlandse vervoerders boden wij bovendien gratis wifi in de bus! 

De bussen hadden de schoonste motoren (EEV en Euro 5) en we zetten ons in voor CO2 reductie met elektrische bussen. 
 
Inmiddels hebben we er nog 2 vervoersgebieden bij gekregen. Sinds 9 december 2018 rijden we in Voorne-Putten en Rozenburg. Op 25 augustus 2019 kwam daar ook het streekbusvervoer rondom Den Haag (Haaglanden) bij.

Bron: EBS, vrijdag 10 december 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina