naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken O23-1 KAMPIOEN!
O23-1
Op zaterdag 4 december 2021 deed zich een voor Sportvereniging Marken (SV Marken) unieke situatie voor. Voor het eerst in het 75-jarige bestaan van de vereniging werd een team in de leeftijdscategorie onder 23 kampioen in hun klasse. Daarbij moet wel worden aangetekend dat een competitie voor spelers onder 23 jaar in de B categorie een volstrekt nieuw fenomeen is die de KNVB sedert dit seizoen heeft geïntroduceerd.
 
Binnen het gehele jeugdvoetbal in Nederland is er een tendens gaande dat jeugd op de leeftijd van 19 jaar de voetbalsport vaarwel zegt. Zo ook bij de SV Marken. Daar waar het in het verleden totaal geen issue was, lijkt de overstap naar het seniorenvoetbal voor velen een té grote stap.
 
Toen de mogelijkheid zich voordeed om deel te nemen aan een onder 23 competitie heeft de SV Marken deze kans gelijk met beide handen aangegrepen.
 
Kweekvijver
De kans deed zich voor om jeugd langer aan de vereniging te binden. Daarnaast biedt de introductie van de O23 extra mogelijkheden om jeugd in een vertrouwde omgeving in hun eigen tempo te laten wennen aan het seniorenvoetbal door ze geleidelijk aan onder hogere weerstand te laten spelen. Hierdoor ontplooit jeugd zich zonder het te realiseren en gaat potentieel talent niet verloren. De O23 kan dan ook worden gezien als extra kweekvijver voor de selectieteams binnen de SV Marken.
 
Volgens trainer Gertjan Kamstra mag die weerstand wel hoger worden. De eerste seizoenshelft gaat te gemakkelijk, getuige het doelsaldo van 69 goals voor en 10 tegen in 8 wedstrijden. Kampioen worden is natuurlijk leuk. Het moet echter niet zo zijn dat op enig moment verveling en gemakzucht de boventoon gaan voeren. De hoop is wat dat betreft gevestigd op de tweede seizoenshelft wanneer de KNVB tot herindeling van de competities komt.
 
Kampioen en niet op de kar
Het kampioenschap, na een klinkende 13-3 overwinning op RKAV Volendam, smaakte er overigens niet minder door. Helaas kon, als gevolg van de huidige Coronaregels, geen groots feest worden georganiseerd en was de beruchte rit op de platte kar door Marken niet mogelijk.
 
De selectie O23-1
De kern van het team bestaat uit 14 spelers:
Steffan Wolters
Olaf Kaars
Bas Schipper
Timo Zondervan
Milon den Boer
Jiddo Springer
 Ferron Appel
Mervyn de Leeuw
Rens Janssen
Job Pereboom
Viggo Teerhuis
Niels van Veen
Gido Schipper
Bart Schipper
 
Als gevolg van een lange absentie vanwege een operatie voor Olaf Kaars is Monnickendammer Jory de Groot aangesloten. Daarnaast hebben diverse spelers van de JO18 de nodige speeltijd gekregen: Tom Schipper, Bram Schipper, Mats Teerhuis, Mick Roos, Elvis Visser en Jorrit Korstman (JO16).
 
Ook één van de talenten die het team heeft voortgebracht, Maurice Gerritsen, heeft tijdens de kampioenswedstrijd zijn kunsten laten zien.
 
Het team wordt getraind door Gertjan Kamstra en wordt gesponsord door M.C.M. AllClean uit Purmerend.
 
Statistieken
Enkele statistieken van de voorbije 8 competitie - en 3 bekerwedstrijden:
85 doelpunten gescoord en slechts 14 hoeven incasseren. De topscorers lijst wordt aangevoerd door Job met 28 goals, gevolgd door Gido (15), en het duo Bart en Niels (beiden 12).
 
Zonder assists uiteraard geen goals. De assistkoning tot heden is Bart met 15 assists, gevolgd door Job (10), Niels (10), Ferron (9) en Gido (8)
 
De hoogste uitslag werd thuis geboekt tegen KGB: 19-0 (zaterdag 9 oktober 2021)
O23-1
Tekst : Gertjan Kamstra Foto : Jan Pieter Schouten

Bron: PepProductions, zondag 5 december 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina