naar Marker Nieuws indexpagina
Tennis Club Marken haalt € 1.239 op met Grote Clubactie 2021
Netto krijgt Tennis Club Marken: € 1.239 * 80% : € 991,20 -/- 14,16 (kosten) : € 977,04
 
350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Waterland haalden verenigingen in totaal € 15.954 op. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. De online verkoop steeg spectaculair.
Dit jaar deden in Waterland de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club.
 
Clubs uit Waterland halen € 15.954 op met Grote Clubactie 2021
Marken
Tennis Club Marken € 1.239
Zuiderwoude
Waterlandse Hockey Club :  € 3.801
Monnickendam
Voetbalvereniging Monnickendam € 3.501
Gymnastiekvereniging Brinio € 2.304
Handbal Vereniging Monnickendam € 1.047
Zwemvereniging Waterland € 165
Broek in Waterland
VV S.D.O.B. € 1.956
Sportvereniging Sparta € 1.005
A.T.V. Broek in Waterland € 936
 
Netto krijgt Tennis Club Marken:
€ 1.239 * 80% : € 991,20 -/- 14,16 (kosten) : € 977,04
 
Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank.
 
Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”
 
Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”
 
Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.
 
Het doel van Tennis Club Marken:
Lidmaatschap voor Marker basisschool leerlingen
Dit jaar hebben wij ons speciaal ingezet voor een lidmaatschap voor alle lagere school kinderen van Marken. Zo willen wij de drempel tot sporten verlagen en de jeugd te enthousiasmeren voor de tennissport.
 
Het succes bewijst de kracht van de 49 jaar oude formule. De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie in Nederland voor het verenigingsleven. Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs.
 
   

Bron: Grote Clubactie, vrijdag 3 december 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina