Karakteristieken & Foto's : HFC EDO - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 27 november 2021, uitslag 1-2
Door de slechte weersomstandigheden en werkzaamheden aan de weg reden we een klein kwartiertje na aanvang van de wedstrijd HFC EDO tegen SV Marken het parkeerterrein op naar onze gereserveerde plek. Hartelijk dank daarvoor bestuur EDO. Bij Marken ontbrak Jeffrey Schilder wegens een schorsing, 2 wedstrijden, en zijn plaats op de rechtsback positie werd uitstekend ingevuld door Tijs Klaver.

In de begin fase was er (gelukkig) nog niet gescoord en onze eerste waarneming was in de 20ste minuut met een schot van Kevin Giele vanaf de rechterkant.  Een paar minuten later ging een vrije kopkans van EDO recht voor het doel maar net over de goal. Direct daarna werd balverlies van Marken op het middenveld niet afgestraft. In de 31ste minuut kwam Marken toch wat verrassend op voorsprong, mogelijkheden waren hiervoor nog niet gecreëerd.  Een afstandsschot uit een prima aanval kwam op de arm van een EDO speler binnen het zestienmeter gebied en scheidsrechter Appel floot gedecideerd direct naar de stip. Luke de Waart nam dit klusje voor zijn rekening en schoot beheerst de 0-1 op het scorebord. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf was eerst de thuisploeg van dichtbij dreigend en kwam Arno Boes net tekort bij een voorzet. En dus ging Marken met een mooie 0-1 voorsprong aan de thee.

Marken begon ongewijzigd aan de tweede helft en de veldverlichting moest aan wegens het snel donker worden. Binnen 2 minuten spelen werd de score bijna verdubbeld maar het lobje van Kevin Giele belandde op de lat. Maar 6 minuten na de thee had de score verdubbeld moeten worden, met een paar prima bewegingen speelde Kevin Giele zich vrij voor de goal maar zijn schot ging naast het lege doel. Als je zelf niet scoort dan doet….en dat gebeurde ook. Een aanval door de midden in de 55ste minuut werd door Augustinus Yeboah tegen de touwen geschoten 1-1. Op dat moment volledig tegen de verhouding doelkansen en/of mogelijkheden in. Toch even een tegenvaller en de tegenstander kwam hierdoor meer in de wedstrijd. Voetballend en qua mogelijkheden waren beide ploegen een poosje aardig in evenwicht en ontwikkelde er een mooie voetbalwedstrijd. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd bracht de trainer van EDO een dubbele wissel in om zo mogelijk Marken nog meer onder druk te zetten. In eerste instantie lukte dat met een gevaarlijk schot voorlangs de goal van Yort Willems. Maar ook Marken bleef goed in de wedstrijd zitten en ging er eerst in de 82ste minuut een diagonaal schot van Kevin Giele nog net voor langs was het twee minuten later wel raak. Een voorzet vanaf de linkerkant door Roy Honingh werd vrijstaand voor de goal door Kevin Giele binnen geschoten 1-2. De ontlading was enorm want puntverlies vandaag was onnodig en zeer teleurstellend geweest. In de 88ste minuut kon Kevin Giele niet verder wegens een blessure na de zoveelste overtreding op hem. Dominic Zeeman kwam voor hem in het veld op de spits positie en leek dat te bekronen met een doelpunt. Helaas werd de goal wegens buitenspel !! afgekeurd. Maar de vreugde om de overwinning was er niet minder om. Na 4 spannende minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze enerverende, zeker de tweede helft, partij. De assistent scheidsrechter van dienst aan Marker zijde was Raymond Roos die even voor deze wedstrijd naar Haarlem was gekomen.

Volgende week vrij, 11 december staat de thuiswedstrijd tegen FC Zaandam op het programma, aanvang 14.30 uur.