Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - DVVA
Seizoen 2021-2022, zaterdag 20 november 2021, uitslag 1-1
Door de overheidsmaatregelen mochten maar een beperkt aantal bezoekers bij de wedstrijd aanwezig zijn en dat kwam de sfeer op het complex niet ten goede. Bij Marken ontbrak Youran Burggraaf wegens een blessure en startte Kevin Giele voor het eerst dit seizoen in de basis na een lang blessure geval. Voor de rest was het team ongewijzigd.

Uit de eerste aanval van de thuisploeg over de rechterkant werd de 1-0 al op het scorebord gezet.  Uit een assist van Luke de Waart schoot Arno Boes de bal in het doel, een vliegende start zogezegd. Verder was het verloop van de wedstrijd voetballend over en weer van zestien meter lijn tot zestien meter lijn zonder dat er mogelijkheden voor de beide doelen werden gecreëerd. Rond de 20ste minuut was er lichte druk op het marker doel van DVVA maar zonder echte dreiging. In deze fase leek DVVA iets feller te spelen en grossierde Marken in teveel matige passes en dus balverlies en werd te vaak gekozen voor de lange bal. Pas na een halfuur spelen was de thuisploeg weer een keer dreigend met een afstandsschot van Arno Boes. Een minuut of vijf later  een afstandsschot van DVVA recht op keeper Yort Willems af. In de slotfase van het eerste bedrijf kregen de  gasten nog twee redelijke mogelijkheden de stand gelijk te trekken. Aan het aantal corners 1 tegen 4 zou je kunnen vaststellen dat DVVA de iets bovenliggende voetballende partij was.

Beide ploegen kwamen na de thee ongewijzigd uit de kleedkamers. Aan het spelbeeld veranderde weinig want zeker het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niets van beide kanten al had DVVA wel een licht veldoverwicht. Pas rond het uur spelen was Marken dreigend toen Kevin Giele alleen op de keeper af ging. Sporadisch kwam Marken aan goede aanvallen toe door teveel balverlies en om voor de lange bal te kiezen. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was Marken dichtbij de bevrijdende goal maar op de voorzet van Arno Boes kwam Kevin Giele net iets tekort.  DVVA bracht hierna een dubbel wissel in waardoor zij iets beter gingen voetballen en Marken licht onder druk zetten. In de 86ste minuut kroop Marken door het oog van de naald toen een afstandsschot via de onderkant van de lat de bal het veld weer insprong. In de 87ste minuut kon Kevin Giele niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Jan Pieter van der Vis. Marken moest de slotfase met 10 man verder wegens een rode kaart voor Jeffrey Schilder. Door het lange blessuregeval van Yort Willems trok scheidsrechter van den Broek er een kleine 6 minuten extra tijd bij. In slotminuut van de extra tijd maakte DVVA de, terechte, gelijkmaker. Een aanval over de linkerkant van DVVA, Jeffrey Schilder was al weggestuurd, waarbij Yort Willems ver uit zijn goal was gekomen kon eerst het schot nog gekeerd worden door een veldspeler maar de rebound werd snoeihard door Job Arntz tegen de touwen geschoten 1-1 eindstand en werd vrijwel direct afgefloten. Een gigantische teleurstelling natuurlijk voor Marken maar een terecht punt voor DVVA.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HFC EDO op het programma aanvang 14.30 uur.