naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas intocht op Marken blijft iets magisch

De stoomboot van Sinterklaas kwam zaterdag de haven van Marken binnen varen. Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel Pieten op Marken. Organisatie was wederom in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De dag begon anders dan voorheen. Alle belangstellenden dienden op eigen gelegenheid naar de haven te komen en niet te verzamelen bij dorpshuis Het Trefpunt, dit allemaal in verband met de COVID-19 pandemie. Aan de Noordkant van Marker haven konden de kinderen met ouders wachten op de aankomst van het geheel.
 
De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Marian van der Weele van de gemeente Waterland en presentator André. Door de vele kinderen werden een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser.
 
Na de welkomstwoorden kreeg de Sint vervolgens de sleutels van Marken overhandigd van de burgemeester. Hierna wachtte de Sint en de hoofdpiet een verrassing: ze werden met een paardenrijtuig, achter een tractor, vervoerd naar dorpshuis Het Trefpunt. Deze mededeling kwam van de voorzitter van de MES, Pieter Jan Teerhuis, welke ook de tractor bestuurde. Onderweg zwaaide de Sint naar alle kinderen welke aan de beide kanten van de weg stonden opgesteld. Via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde het gevolg bij dorpshuis Het Trefpunt.
 
Bij aankomst bij Het Trefpunt moest een ieder eerst z’n QR-code+legitimatie tonen, waarna je naar binnen mocht. In het dorpshuis werd de Sinten z’n Pieten wederom welkom geheten door de kinderen. De ouders konden zich ondertussen vermaken in de hal van het dorpshuis. Na het zingen van een aantal liedjes en het spelen van een spelletje kwam omstreeks 13.30 uur een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.

 Link naar alle foto's staan in het fotoboek 

Bron: PepProductions, zaterdag 20 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina