naar Marker Nieuws indexpagina
Van Centra naar Albert Heijn in ruim vijftig jaar
zelfbediening supermarkt op Marken
 
Dinsdag 16 november om 16.00 uur opent Albert Heijn z’n deuren aan de Boxenring op Marken. Wat allemaal begon met een zelfbediening supermarkt van Klaas & Loppie Zeeman in 1971 is nu een supermarkt van een Zaanse grootgrutter.
 
Op woensdag 24 februari 1971 werd de zelfbediening supermarkt op Marken geopend onder de naam ‘Centra’ aan de Buurterstraat 47 op Marken. Tussen 1971 en 2005 heeft de supermarkt verschillende namen gehad. Na ‘Centra’: Casper, Troefmarkt, Komart en De Wit Komart. Donderdag 23 juni 2005 opende de winkel als Deen supermarkt.
 
In september 2007 verhuisde Deen naar Boxenring 40a en opende z’n deuren op woensdag 26 september 2007, in het voormalige pand van Aannemersbedrijf Marco’s. En nu opent de winkel aan de Boxenring op dinsdag 16 november als Albert Heijn om vier uur.
 
Thuisbezorgservice
Tegenwoordig heb je bij vele supermarkten de thuisbezorgservice. Maar jaren geleden werd door Tijs van Altena van de Spar winkel aan de Kets op Marken reeds thuisbezorgd. Je bracht je boodschappenboekje (‘het Sparboekje’) bij Tijs en Grietje Zondervan en zij brachten de volgende dag de boodschappen aan huis. Het verschil tussen toen en nu is, dat je er nu voor moet betalen en dat Tijs en Grietje het als service gratis bij je thuis bezorgden. En later bracht Klaas Zeeman gedane boodschappen aan huis met het ‘bekende ‘groene Volkswagen busje. Ook gratis welteverstaan.
 
het ‘bekende‘ groene Volkswagen busje van de familie Zeeman

Bron: PepProductions, maandag 15 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina