Karakteristieken & Foto's : FC Almere - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 13 november 2021, uitslag 0-4
Na een onderbreking van 3 weken, door diverse omstandigheden, werd er vandaag weer gevoetbald uit tegen hekkensluiter FC Almere. Onder prima omstandigheden, windstil en een zonnetje, werd om 14.00 uur op sportpark 'De Marken' afgetrapt tegen FC Almere. Bij Marken begon René Commandeur weer in de basis ten faveure van Tijs Klaver en voor de rest was de opstelling ongewijzigd.

De begin fase was van beide ploegen zeer aftastend en de eerste doelpoging was van Marken met een diagonaal schot van Jeffrey Schilder, net voor langs. Een paar minuten later een schuiver buitenkant voet van Youran Burggraaf die net naast het lege doel ging, keeper was uit de goal. Uit de tegenaanval met een counter moest Yort Willems alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Halverwege het eerste bedrijf kwam Marken uit een diagonaal schot van Luke de Waart op een 0-1 voorsprong. Direct hierna viel Youran Burggraaf geblesseerd uit en werd vervangen door Tijs Klaver die de rechtsback positie in nam. Door deze noodgedwongen wissel ging Jeffrey Schilder op de linksbuiten positie spelen en Arno Boes in de spits. In de 26ste minuut werd de 0-2 op het scorebord gezet door Arno Boes die van zeer dichtbij de bal over de lijn liet rollen. De wedstrijd verliep verder van beide kanten matig met teveel balverlies en slechte passes. In de slotfase was de thuisploeg tot 1x toe dichtbij de aansluitingsgoal maar het afstandsschot, ontstaan door balverlies op het middenveld, werd door Yort Willems tot corner verwerkt. Marken stond in deze fase zelfs licht onder druk en kwam vrijwel niet van de eigen helft zonder dat de thuisploeg verder nog kansen of mogelijkheden creëerde.

Marken begon het tweede bedrijf verder ongewijzigd en binnen vijf minuten spelen was er een zeer goede mogelijkheid uit een prima aanval om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas ging het afstandsschot van Patrick Bond vanaf zo’n 16 meter rakelings over de goal.  Het eerste kwartier was een zeer matige vertoning verder met zeer veel onnodig balverlies en daardoor ook geen enkele acties voor de beide doelen. Na ruim een uur spelen leek Yort Willems te geblesseerd om verder te kunnen spelen, maar werd verzocht het te blijven proberen, deze keer was er helaas geen reserve keeper mee. Rond de 66ste minuut werd de mooiste goal van de middag gemaakt. Een prima steekbal van Arno Boes op Luke de Waart die deze op zijn beurt breed lag op de meegelopen Amine Aboutaleb en vervolgens de bal in het lege doel kon schieten 0-3. Na deze kleine opleving van Marker kant was de wedstrijd definitief beslist. De thuisploeg was na deze goal nog wel twee keer dreigend maar tot score zou het niet meer komen. Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd de licht geblesseerde Arno Boes vervangen door Erik Teerhuis. FC Almere probeerde in het laatste kwartier nog wel druk te zetten maar mogelijkheden creëerde ze niet. In de 84ste minuut kon Yort Willems echt niet verder en werd vervangen door Dominic Zeeman !!. Ruim in de blessuretijd, 90+4,  tekende Jeffrey Schilder voor het slotakkoord, uit een diepe bal over de rechterkant joeg hij de bal diagonaal tegen de touwen 0-4 en eindstand.

Een prima resultaat natuurlijk maar een zeer matig voetballende wedstrijd, maar de punten tellen. Na ruim 5 minuten extra tijd floot de jonge scheidsrechter Hemkes voor het einde zonder dat hij kaarten had hoeven trekken, behoudens 2 gele kaarten voor irritant gedrag, elke ploeg 1.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DVVA op het programma aanvang 14.30 uur.